Administrațiile publice locale sunt sigure că, în funcție de nevoile specifice identificate la nivel local, în vederea realizării unor investiții, grupurile de acțiune locală pot să facă minuni pentru materializarea acestora.
Credința aceasta
poate fi întâlnită și la unitatea administrativ-teritorială din Vulcan. La nivelul căreia, deși există un proiect în desfășurare, dar nefinalizat nici acum după doi ani și ceva – este vorba de modernizarea străzii Crividia -, administrația publică locală a dat drumul la alte două. Primul, în ordinea în care au fost aprobate în ședința ordinară din 27 februarie, este cel care vizează „aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economice pentru investiția ‹‹Reabilitare infrastructură rutieră în Colonia de Jos››”. Celălalt, despre care am amintit deja într-un alt articol, este cel privind „aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru investiția ‹‹Refuncționalizarea spațiilor publice urbane din zonele urbane marginalizate și transformarea acestora în locuri de joacă pentru copii››”.
Proiectul lucrărilor
la infrastructura Coloniei de Jos a Vulcanului pe care locuitorii de aici le-au așteptat de ani de zile este inclus în etapa I de aprobare a Strategiei de Dezvoltare locală pentru Zonele Urbane Defavorizate. În proiectul de hotărâre aprobat sunt prezentați principalii indicatori tehnico-economici ai investiției. Astfel, valoarea totală a investiției, cuprinzând și TVA, este de 1.463.492,84 de lei, suprafața terenului amenajat se întinde pe 10.500 mp, lungimea totală a drumurilor amenajate fiind de 1.959,50 metri. Adică, aproape doi kilometri.
Despre străzile
din colonie s-a vorbit și în 2018 când, în HCL 83, au fost aprobate „Nota conceptuală” și „Tema de proiectare” ale acestui obiectiv de investiții. În raportul de specialitate se spune că „Documentația tehnică a fost elaborată în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice”, dar, totuși, nu este lămurit un aspect mult așteptat de cei din colonie. Acela referitor la data la care vor începe, efectiv, lucrările.