Videoconferință cu prefecții din județele afectate de inundații

Videoconferință cu prefecții din județele afectate de inundații

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a participat marți seara la videoconferința cu prefecții convocată de premierul Florin Cîțu și de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

 

La întâlnirea video, care a avut ca temă situația pagubelor produse de inundații a fost prezent și dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, iar din județul Hunedoara, alături de prefectul Călin Petru Marian, au participat subprefectul Oana Andreea Biriș și membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Prim ministrul Florin Cîțu le-a transmis reprezentanților guvernului în teritoriu că în următoarele zile trebuie să aibă ca prioritate în activitatea zilnică acordarea sprijinului necesar persoanelor afectate de inundațiile din ultimele 5 zile și eliminarea efectelor negative cauzate de fenomenele meteo extreme, înregistrate în 80 de localități din 20 de județe.

Prefectul Călin Petru Marian a prezentat situația din județ și măsurile luate de autorități, precizând totodată că în cele 13 localități hunedorene afectate de inundații, la această oră nu sunt probleme deosebite, fiind luate toate măsurile necesare în astfel de situații de urgență.

Pe parcursul videoconferinței, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat prefecților ca toate acțiunile autorităților din zonele afectate de precipitațiile abundente să fie rapide, sigure și foarte bine coordonate. De asemenea, a transmis că în zonele grav afectate Guvernul României a trimis de urgență ajutoare materiale și se află în pregătire trimiterea ajutoarelor financiare către locuitorii afectați de distrugeri.

După încheierea videoconferinței, prefectul Călin Petru Marian le-a solicitat membrilor C.J.S.U. să monitorizeze în continuare situația din toate localitățile județului și a cerut să fie efectuate cât mai urgent evaluări clare și precise ale pagubelor, pentru ca atât autoritățile locale, dar și oamenii ale căror gospodării au fost afectate să poată fi sprijiniți în cel mai scurt timp.

BIROUL DE PRESĂ AL PREFECTURII HUNEDOARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii