Venituri ilicite de 200.000 de euro / Percheziţii în judeţul Hunedoara

Venituri ilicite de 200.000 de euro / Percheziţii în judeţul Hunedoara

Timp de citire: un minut
Miercuri, 18 ianuarie 2017, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din mai multe judeţe, între care şi Hunedoara, au efectuat percheziţii pentru destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate.
Astfel, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, Buzău, Hunedoara, Mehedinţi, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti au efectuat un număr de 30 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău, Constanţa, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş şi în municipiul Bucureşti. În cadrul acţiunii a fost vizată destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de instrumente de plată electronică, acces fără drept la un sistem informatic, punerea în circulaţie de valori falsificate, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani.
Potrivit DIICOT, în  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015 cei aproximativ 50 de membri ai grupurilor infracţionale au montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-au  folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare.
Ulterior datele preluate au fost folosite pentru falsificarea şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată electronică cu care membrii grupurilor au achiziţionat produse de la diferite societăţi comerciale din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie.
Atât încasarea sumelor de bani provenite din infracţiuni, cât şi valorificarea produselor achiziţionate cu instrumente de plată contrafăcute s-au efectuat în România.
Din activitatea infracţională, suspecţii au obţinut venituri ilicite de aproximativ 200.000 de euro, în dauna a peste 1000 de persoane fizice din Slovenia, Cehia şi Slovacia.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale, iar acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii