Vântul puternic a pus la pământ câțiva arbori, care au blocat carosabilul

Vântul puternic a pus la pământ câțiva arbori, care au blocat carosabilul

Timp de citire: un minut

Anul acesta autoritățile au fost nevoite să intervină în repetate rânduri pentru a degaja carosabilele din județ din cauza arborilor căzuți. Deși iarna este de obicei anotimpul problematic, din cauza zăpezii care îngreunează coroanele uscate ale arborilor bătrâni, anul acesta nu a fost atâta zăpadă cât ploaie și vânt.

Doar weekendul acesta trei echipaje de pompieri ale Gărzilor de intervenţie Geoagiu şi Râu de Mori au acţionat, pe DJ 685, zona Netiş, DJ 705, în Gelmar şi Geoagiu, pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil. Dar nu sunt singurele situații de acest gen.

În februarie traficul rutier pe DN7 Deva – Arad a fost oprit la intrarea în localitatea Săcămaș dinspre Deva, din cauza unor arbori care s-au rupt și au căzut pe carosabil. Instituțiile județene au reacționat și au venit cu o soluție de intervenție. Săptămâna acesta derulează operaţiuni de tăiere a arborilor periculoşi pe DN 7, aproape de Săcămaş. Traficul va fi întrerupt de mai multe ori pe zi, între Leșnic și Săcămaș, vreme de două săptămâni, pentru operaţiunile de doborâre şi înlăturare a copacilor. Șoferilor li se recomandă ruta ocolitoare prin Şoimuş, Brănişca şi Ilia, dar această variantă este exclusă pentru camioane. S-a stabilit că vor fi tăiați 130 de arbori. Pe carosabil este cea dintre Valea Chindiei şi Leşnic va interveni Ocolul Silvic Simeria, în următoarele două luni.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii