Valoarea ar trebui măcar triplată! / Luna aceasta se alimentează cardurile sociale

Valoarea ar trebui măcar triplată! / Luna aceasta se alimentează cardurile sociale

Timp de citire: un minut

Românii cu venituri reduse vor primi în luna aprilie a doua tranșă din acest an pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”. Cardurile sociale pentru alimente vor fi încărcate cu suma de 250 de lei în perioada 15-25 aprilie, a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Românii cu venituri reduse ce fac parte din categoriile sociale vulnerabile (pensionari, persoane cu handicap etc.) primesc, prin programul „Sprijin pentru România”, o dată la două luni, câte 250 de lei pentru a-și cumpăra alimente de bază. Guvernul a stabilit recent că valoarea tichetelor sociale va rămâne la 250 de lei în 2024. Însă în loc să crească, măcar să fie triplat, în următorii trei ani urmează să fie redusă la jumătate, respectiv la 125 de lei. De ce? Ne va spune Ciolacu că din cauza AUR, ARGINt sau altor metale, nu din cauza lui. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

Persoanele care beneficiază de aceste carduri sociale sunt cele ce au o situație financiară defavorizată. Dacă acestea îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul le va fi livrat direct de către angajații Poștei Române, fără a fi necesar să inițieze personal vreo procedură.

Cardurile sociale de 250 de lei pentru alimente se vor acorda până în 2027. În anul 2024, tichetele sociale au valoarea nominală de 250 lei. În perioada 2025-2027, acestea vor avea o valoare nominală de 125 lei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), cu rol de beneficiar al finanțării nerambursabile pentru cheltuielile care urmează a fi decontate din fonduri europene nerambursabile, va coordona implementarea măsurii de sprijin.

De asemenea, MIPE se va ocupa de contractarea serviciilor necesare emiterii suportului electronic de către unități emitente, de achiziția de produse alimentare și livrarea acestora, în condițiile legislației în vigoare privind achizițiile publice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii