Valea Jiului stă cel mai bine la capitolul deszăpezire. Am testat şi...

Valea Jiului stă cel mai bine la capitolul deszăpezire. Am testat şi noi terenul

Timp de citire: 2 minute
Deszăpezirea drumurilor judeţene a fost analizată de conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara. Operatorii care asigură deszăpezirea drumurilor judeţene și diriginţii de șantier au fost convocaţi, ieri, 10 ianuarie, la discuţii de către Daniel Andronache, vicepreședintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Au avut loc întâlniri separate cu fiecare dintre operatorii care asigură intervenţiile pe cele patru zone mari din judeţ, în cadrul cărora au fost discutate atât plusurile, cât și deficienţele constatate în timpul operaţiunii de deszăpezire.
În zona Văii Jiului, au fost cele mai puţine probleme legate de curăţarea drumurilor, deși a nins abundent mai ales în zonele care duc spre Parâng și Straja.
Noi am testat eficienţa intervenţiilor pentru deszăpezire duminică seara, când viscolul şi ninsoarea se porniseră în Valea Jiului. Cel mai mult ningea la Petroşani, iar cel mai puţin la Uricani. Dar viscolul şi gerul se manifestau peste tot la fel. Lupeniul a fost cel mai bine curăţat oraş, cu material antiderapant aruncat cu prisosinţă.
Drumurile naţionale au fost curăţate exemplar, iar participanţii la trafic au circulat cu răbdare şi viteze reduse.
La polul opus, cel mai greoi sector de drum a fost cel dintre Haţeg şi Petroşani, aglomerat, cu numeroase ieşiri din decor, dar şi cu participanţi la trafic grăbiţi şi neatenţi.
Pentru a se evita apariţia unor situaţii de îngreunare a traficului în condiţiile unor noi căderi de zăpadă, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a făcut o serie de recomandări celor patru operatori din judeţ, dar și diriginţilor de șantier care verifică modul în care s-a făcut deszăpezirea. Astfel, s-a solicitat, cu prioritate, respectarea cantităţilor și a amestecului de material antiderapant (sare și nisip în proporţii egale) utilizat. Compoziţia materialului antiderapant (în special prezenţa sării) să fie adaptată la codurile meteo. De asemenea, în momentul în care pe traseu sunt introduse utilaje de intervenţie fără GPS, acest aspect trebuie comunicat imediat conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara și diriginţilor de șantier, pentru o mai bună urmărire a lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii