Uricaniul arată frumos și curat, fiindcă îi are pe gospodarii pe care-i...

Uricaniul arată frumos și curat, fiindcă îi are pe gospodarii pe care-i merită

DISTRIBUIȚI

Miercurea trecută, vicele Corneliu Braia a ajuns un pic mai târziu la birou. Cauza am aflat-o după ce și-a făcut apariția. Trăsese o raită prin oraș.

Ca toate localitățile
care se respectă, și Uricaniul are parte de gospodari harnici, de un primar cum e Dănuț Buhăescu și de ajutorul lui, care-l vor tot mai curat și frumos. Urmările lucrărilor specifice primăverii le observi la tot pasul. Se vopsesc bordurile de la intrarea în „orașul nou”, se plombează acolo unde asfaltul a cedat, iar pomii și arborii, cam o sută la număr, au fost toaletați și văruiți. Spre deosebire de alte localități, în care toaletarea arborilor a fost lăsată în seama zidarilor, la Uricani, pentru efectuarea acestei operațiuni, a fost consultat un specialist. Ceea ce a rezultat este vizibil. Nu am văzut nici pomi multilați și nici defrișări aiurea, numai de dragul de a-i pune la pământ, cum s-a făcut în alte orașe.

Viceprimarul a trecut
și pe la faleza Jiului care se află în plin proces de regenerare urbană. La fostul puț 5, unde și-a făcut amenajarea de șantier societatea de construcții care se va apuca de refacerea sistemului de apă-canal al Uricaniului, a vrut neapărat să discute cu patronul acesteia. Corneliu Braia i-a recomandat să ia legătura cu constructorii care lucrează la modernizarea și asfaltarea drumurilor vicinale, pentru ca, împreună cu ei, să-și coreleze activitatea. Asta, desigur, pentru a se putea lucra cu cap și a se evita situații gen Dorel. Nu vii și spargi asfaltul, ca să pui conducte și ce mai trebuie pentru sistemul de apă și canalizare. Le montezi mai întâi pe astea, după care vin cei cu drumurile vicinale și își fac treaba lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii