Uricani / Speranța chiar că a murit ultima

Uricani / Speranța chiar că a murit ultima

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Inundațiile din vară au afectat grav gospodăriile locuitorilor din localitățile aferente orașului Uricani. Practic, de la Valea de Brazi până la Câmpu lui Neag și chiar mai sus, nu există gospodar ale cărui terenuri și casă să nu fi fost lovite de viiturile din iunie trecut.

Oricât de mare

a fost dezastrul înregistrat într-o gospodărie sau alta, fiecare localnic a primit, ca despăgubire, o sumă de bani egală: 1.500 de lei. Dar și asta numai după ce locurile afectate de ape au fost vizitate de către o comisie guvernamentală. Nu a contat că, în unele zone, apa le-a intrat oamenilor în case și le-a distrus toată agoniseala de dinăuntru. Sau că, pe lângă necazul acesta, apele revărsate ale Jiului de Vest le-au măturat culturile și le-au spălat terenurile.

Doamna Viorica Ciarnă

de la Valea de Brazi a venit la Uricani, ca să-și plătească taxele și impozitul pe acest an. Numai că, ajunsă la primărie, a vrut să vadă dacă nu cumva și administrația publică locală poate să-i ajute, posibil prin acordarea unor scutiri, pe momârlanii ale căror gospodării au avut de suferit anul trecut. E adevărat, cele cincisprezece milioane de lei vechi au ajuns la ea, dar, la fel ca și ceilalți din vestul Văii Jiului, a socotit că suma e mult prea mică în comparație cu pierderile suferite. Dănuț Buhăescu a ascultat-o cu atenție, dar a ridicat neputincios din umeri. „Noi doar am făcut lista cu cei afectați de ape și, apoi, am dat-o mai departe, i-a zis primarul. După care, știți bine, a venit comisia aceea care a trecut și pe la dumneavoastră”. Și a adăugat „Pentru terenuri și culturi distruse nu s-a dat nici un leu în tot județul”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii