Uricani / Prilej de mândrie pentru Dănuț Buhăescu

Uricani / Prilej de mândrie pentru Dănuț Buhăescu

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Absolut toți cei care și-au constituit asociații de locatari în 2020-2021 vor fi cuprinși în programul de reabilitare termică. Nici unul nu a fost lăsat pe dinafară!”, asigură Dănuț Buhăescu referindu-se la următoarea etapă de renovare energetică a blocurilor de locuințe din Uricani.

 

Cele douăzeci și patru

de blocuri cuprinse în program vor beneficia de un nivel superior de eficiență energetică. Cu 20 la sută, respectiv de la 40 la 60 la sută, mai mult, decât cum s-a executat la imobilele la care s-a lucrat înainte. În plus, precizează primarul, „vor fi montate geamuri tripan, adică în trei straturi de sticlă, iar izolarea se face cu vată bazaltică, care înlocuiește polistirenul. Toate acestea au efecte asupra umidității și a asigurării unui transfer termic superior”.

 

Din cele douăzeci și patru

de blocuri, opt vor avea stații de încărcare lentă pentru autoturisme electrice. Alimentarea cu energie electrică a stațiilor de încărcare, cât și iluminatul de pe scări, vor fi asigurate de panouri voltaice. De serviciile staților de încărcare vor beneficia gratuit locatarii acestor blocuri. În caz că vor fi doritori care nu locuiesc în zonă, aceștia vor achita contravaloarea curentului electric, iar banii vor ajunge în fondul asociațiilor de locatari. Blocurile care urmează să fie reabilitate sunt împărțite pe trei loturi.

 

În primul intră

blocul 1 de pe Aleea Plopilor, blocul 1 de pe Aleea Trandafirilor, blocurile 1, 3,5 de pe Revoluției și blocurile 5, 9, 20 și 26 de pe strada Republicii. Lotul al doilea cuprinde blocurile 1, 2, D5, F7, F9, 8 și 11 de pe strada 1 Mai, iar în lotul al treilea apar menționate blocurile 1, 3 și 5 de pe Aleea Jiului și blocurile de locuințe 8, 14, 16, 18 și 20 de pe strada Sterminos. Într-adevăr, puțini primari se pot mândri cu așa ceva!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii