Uricani / Lucrări de remediere a urmărilor lăsate de viituri 

Uricani / Lucrări de remediere a urmărilor lăsate de viituri 

DISTRIBUIȚI

Miercuri dimineață, în biroul primarului din Uricani, mi-a fost să văd o mostră despre cât de simplu se pot rezolva doleanțele deloc exagerate ale cetățenilor care intră la Dănuț Buhăescu. Nu am auzit vreun refuz sau ceva de genul o să vedem, încercăm noi cumva. Nu. Soluția a fost găsită pe loc.

Doamna Cristina Blaga 
este din Uricani, dar, după ce o vreme a trăit în Lupeni, a hotărât să revină în orașul natal, în casa de pe strada Caraiman, în care a copilărit. E o stradă aflată în zona estică  a localității, foarte frumoasă și liniștită, în care nu sunt mai mult de cinci-șase gospodării. Tot aici are un petic de pământ, o grădină, doamna Marinela Neamțu, al cărei gând mărturisit este să-și facă o casă acolo. La primar au venit, ca să-i ceară ceva ce este în putința administrației publice locale.

Ploile din ultima
vreme au cărat la valea piatra așternută pe drum și l-au denivelat în mai multe locuri. Ceea ce ar vrea ele, dar și ceilalți locuitori ai străzii, este ca lama de la primărie să ajungă în zonă și să niveleze drumul. Și, eventual, un muncitor care să mai pună piatră în gropi. „Nicio problemă, le-a răspuns Dănuț Buhăescu, după ce doamna Marinela Neamțu a terminat de scris cererea de câteva cuvinte în care era vorba despre solicitarea amintită. Imediat cum se vor mai opri ploile, utilajul va fi pe strada dumneavoastră!”.

La puțin timp
de la plecarea celor două femei, am înțeles că nu numai pe strada Caraiman sunt probleme. Viiturile le-au pricinuit necazuri și locuitorilor altor drumuri, cum ar fi Valea Paroșenilor, Dorul Pribeagului și Lazărul.
O funcționară i-a prezentat primarului situația la zi a ceea ce trebuie întreprins pe aceste drumuri care nu se află în zona în care se derulează programul de asfaltare. „Normal, nu le puteam lăsa așa cum arată acum, după ce au dat apele, mi-a spus Dănuț Buhăescu, și, încet, încet, încercăm să remediem cât putem”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii