Uricani / În atenția primarului

Uricani / În atenția primarului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Fără îndoială că localitățile din Valea Jiului aflate în fruntea topului cu cele mai multe blocuri de locuințe anvelopate în ultimii ani sunt Uricani, la vest, și Petrila, la vest. Nu o zic doar eu, ci asta o afirmă mai toată lumea când vine vorba despre mărirea eficienței energetice.

 

Despre modul

în care se va derula activitatea din acest domeniu la Uricani am mai relatat. Este unul ambițios pentru care Dănuț Buhăescu a făcut, din timp, demersurile necesare pentru a-i asigura finanțarea europeană. Fapt care îi dă certitudinea că, în următoarea etapă, lucrările se vor desfășura corespunzător. Ceea ce-l preocupă, acum, pe primar este rezolvarea unei probleme intervenite la un bloc de locuințe al cărui proiect de reabilitare termică a fost făcut în 2015, iar scoaterea la licitație a lucrărilor a avut loc trei ani mai târziu.

 

Strada 1 Decembrie este

cea pe care trece oricine se îndreaptă spre Câmpu lui Neag, Cheile Buții sau mai departe. Pe stânga cum mergi spre vest sunt blocurile de locuințe vechi de mai bine de o jumătate de secol. Numai că, așa cum se prezintă acum, câteva dintre ele zici că au fost construite în ultimii doi-trei ani. Asta , fiindcă ele au fost modernizate de sus până jos. Este, însă, unul, cum ziceam puțin mai înainte, care are o problemă. Nu s-a reușit terminarea anvelopării lui, fiindcă nu are cine s-o facă. Firma de construcții care s-a apucat de treabă în 2018, după câștigarea licitației, a ajuns în faliment. Cauza este comună și altor situații de acest gen: creșterea continuă a prețurilor la materialele de construcții. „E un fenomen care se petrece mai peste tot”, spune Dănuț Buhăescu.

 

Și, fiindcă blocul

trebuie terminat, primarul face deja demersurile necesare, pentru reluarea lucrărilor. Le-a solicitat celor de la ADR Vest permisiunea de prelungire a programului, fapt ce-i va permite organizarea unei licitații cu prețuri adecvate momentului, în vederea găsirii unui constructor. „Este o întreprindere dificilă, recunoaște  Dănuț Buhăescu, dar sperăm să apară o societate de construcții care să agreeze oferta. Asta, pentru că trebuie încheiate lucrările la blocul 7 de pe 1 Decembrie și efectuate câteva retușuri la altele două-trei”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii