Uricani / Fără datorii la linia de credit

Uricani / Fără datorii la linia de credit

Timp de citire: un minut

Banii alocați orașului Uricani prin ultima rectificare de buget guvernamentală au fost mană cerească pentru administrația publică locală. Pe lângă că, așa cum am relatat deja, a fost posibil să se înceapă lucrările de construcție la noua piața agroalimentară, ajutorul financiar de la București a oferit și alte oportunități.

 

Una dintre

ele, am aflat de la Dănuț Buhăescu, este aceea de a se putea plăti necesarul de cofinanțare la proiectele prin care se accesează fonduri europene. La fel de important este faptul că, a adăugat primarul, „vom intra în 2023 fără datorii la linia de credit de 47 de miliarde de lei vechi, pentru cofinanțare, deschisă în urmă cu trei ani când am semnat contractele europene”. Prin efectuarea ultimei plăți la linia de credit, se va putea  intra, în noul an, fără datorii la acest capitol.

 

În plus,

a menționat Dănuț Buhăescu, s-a reușit să se facă plățile către persoanele cu dizabilități și asistenții personali. A fost completat fondul de salarii  al primăriei cu suma de bani necesară  sporului de bani care i se cuvine personalului care lucrează la proiectele care fac posibilă accesarea de fonduri europene. „Suntem pregătiți să semnăm contracte de peste douăzeci de milioane de euro câștigați din proiecte făcute de această echipă a primăriei noastre”, spune cu mândrie Dănuț Buhăescu.

În treacă fie spus, administrația publică Uricani a atras mai mulți bani europeni decât municipiile Petroșani și Vulcan, luate împreună.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii