Uricani / Dănuț Buhăescu – ultima din 2020 și prima din acest...

Uricani / Dănuț Buhăescu – ultima din 2020 și prima din acest an

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Cu totul și cu totul întâmplător, fiindcă, în dimineața zilei de 30 decembrie 2020, mă aflam în biroul său, am putut să fiu de față la oficierea ultimei căsătorii civile pe care primarul Dănuț Buhăescu a efectuat-o la sfârșitul anului trecut.

 

De obicei,

mai ales când, pe agenda primarului, sunt trecute două-trei sau mai multe evenimente de acest gen, oficierea lor se face în sala de ședințe. Cea aflată în latura vestică a etajului pe care, la celălalt capăt, e biroul primarului. Numai că, la ora aceea, sala era ocupată de câteva cupluri vârstnice, soț și soție, și dumnealor în așteptarea lui Dănuț Buhăescu. De ce? Răbdare, am să vă relatez și despre asta.

 

Ca atare,

primarul a decis ca oficierea căsătoriei civile programate pentru ziua aceea să aibă loc în biroul lui. Așadar, doamna Pavel Andreea de la Biroul de Evidență a Populației al Primăriei Uricani i-a invitat înăuntru pe protagoniștii fericitului eveniment și pe cei care veniseră cu ei. Cu eșarfa tricoloră pe umăr, Dănuț Buhăescu a efectuat toate cele necesare și i-a căsătorit cu acte în regulă pe Pop Sebastian-Marcel și Motocu Mirela. El este din Făgăraș, topograf de profesie, iar ea din Uricani. Nașii celor doi  – Chiper Mihai și Elena – sunt tot cam de seama tinerilor însurăței. După ce aceștia au semnat  ce era de semnat, primarul a dat comanda mult așteptată de mire: „Poți să-ți săruți soția!”.

 

În 2020,

am aflat de la doamna Andreea Pavel, la Uricani au fost oficiate douăzeci și cinci de căsătorii civile. În aceeași perioadă au fost înregistrate patruzeci și trei de decese și șaptesprezece nașteri. Nefiind maternitate în oraș, la Uricani sunt transcrise în registrul stării civile nașterile care au loc în alte localități sau în străinătate. Închei într-o tonalitate optimistă.

 

Oficierea primei

căsătorii civile din acest an va avea loc sâmbătă, 9 ianuarie. Pe lângă faptul că el va fi cel în fața căruia tinerii vor spune „da”, de data asta primarul Dănuț Buhăescu le va fi și naș, adică îndrumătorul spiritual al celor doi însurăței. Precizarea cu spiritualitatea anume am făcut-o, pentru ca pe unii să nu-i ducă mintea la alte vorbe din popor care pomenesc altceva despre nașul și fina…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii