Uricani / Dănuț Buhăescu nu aruncă vorbe-n vânt

Uricani / Dănuț Buhăescu nu aruncă vorbe-n vânt

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Ceea ce-mi relatase Dănuț Buhăescu în urmă cu o săptămână am avut ocazia să văd, la fața locului, în dimineața zilei de miercuri a săptămânii în curs. Primarul nu aruncase vorbe-n vânt când spusese că s-a început deja repararea podurilor și podețelor din Uricani, afectate de viiturile de acum o lună.

Primul podeț

pe care l-am văzut și pe care s-a așternut poditură nouă din lemn este cel de pe partea stângă, cum dai să ieși din Uricani mergând spre Valea de Brazi. Se vedea de la distanță poditura de lemn nouă. La podul următor, căruia balustradele de pe o parte îi fuseseră luate de ape, iar porțiunea din ele rămasă la locul ei era torsionată ca va vai de ea, nu se făcuse încă nimic, dar era accesibil, pentru a se trece pe el. Chiar și cu un autovehicul. După câteva minute, am aflat că, încă din cursul acestei săptămâni, el va fi luat în primire de către echipa de muncitori care, din lunea asta, s-a apucat de repararea podurilor.

Mi-a spus asta

chiar unul dintre muncitorii pe care i-am găsit lucrând la podul din Câmpu lui Neag. Cel care duce spre fosta cabană, într-un capăt al căreia funcționează sediul Jandarmilor Montani, și care este folosit de către proprietarii, destul de mulți, de cabane și case de vacanță ridicate în zonă. Pe podul lung de circa treizeci de metri se montase deja, de luni până miercuri, primul rând de poditură de lemn de stejar, iar când am trecut eu pe acolo se așternea al doilea.

Băieții sunt

de la o firmă din Uricani și chiar și un nespecialist și-ar fi putut da seama că fac treabă bună. Operațiunea următoare constă în montarea pe poditură a unui strat de tablă striată de 0,5 m, după care le va veni rândul balustradelor. Totul în zilele acestea, fiindcă, după aceea, echipa se va muta la podul din Valea de Brazi pe care-l vor face la fel ca pe acesta din Câmp. Nimic nu s-a mișcat, din câte am observat, la puntea de peste pârâul negru și la puntea care facilitează accesul la biserica din Câmpu lui Neag. E posibil ca enoriașii să nu-i fi răspuns încă primarului, care s-a oferit să le dea lemnul necesar reparațiilor, așa că, pe mai departe, la biserică se poate ajunge numai pe drumul asfaltat care se face din șosea lângă podul de mai jos cu cobori spre Uricani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii