Uricani / Dănuț Buhăescu nu ar vrea să se ajungă în fața...

Uricani / Dănuț Buhăescu nu ar vrea să se ajungă în fața instanței de judecată

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Aceasta e întrebarea: (n)-a respectat Sârb de la SNÎMVJ termenele și condițiile referitoare la închiderea și ecologizarea minei Uricani?

 

Miercurea trecută, Dănuț Buhăescu a semnat un document care are numărul de

înregistrare 2191/30.03.2022. Este vorba despre o plângere prealabilă adresată Ministerului Energiei.

 

Cu precizarea

că înscrisul este „în atenția domnului ministru Virgil Daniel Popescu”. Povestea este mai vechi și, spune primarul din Uricani, pleacă de la modul în care „inițial am contestat faptul că, în cadrul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului, domnul Sârb nu a respectat proiectele de închidere și de ecologizare a fostei EM Uricani”.  Dănuț Buhăescu îi aduce la cunoștință ministrului că, din punctul de vedere al primăriei uricănene, „nu au fost respectate condițiile și termenele de aducere la îndeplinire a măsurilor de închidere și ecologizare , fapt care ar atrage sancțiuni din partea Comisiei Europene”. Asta „în condițiile în care C.E. a identificat inclusiv sursa de finanțare, a fost asigurat numărul necesar de oameni și existau toate aprobările cerute”.

 

În decursul timpului,

Dănuț Buhăescu a contestat, în scris, recepția lucrărilor, inclusiv la Ministerul Energiei. Numai că „ministerul nu a dat curs solicitării noastre de a trimite un corp de control la Uricani, care să constate cele relatate de noi și să dispună măsurile care se impun”.  De aici apariția acestei plângeri prealabile. „Înainte să-i dăm în judecată, precizează primarul, am făcut plângerea prealabilă către Ministerul Energiei, domnului ministru, prin care îi cerem să dea curs sesizării, conform prevederilor legale în vigoare”.

 

Dănuț  Buhăescu

are în vedere și calea care va fi urmată în caz că documentul va ajunge la coșul de gunoi din biroul lui Virgil Daniel Popescu. Primăria Uricani va aștepta ca, în termen de 30 de zile, să primească un răspuns atât la „prezenta adresă, cât și și cu privire la adresele înregistrate sub nr. 7965/14.12/2021, nr.8354/23.12.2021 și nr. 844/94.02.2022 la care nu ați răspuns în termenul legal”. Declarând că este „adeptul unui dialog constructiv”, Dănuț Buhăescu ar vrea să nu se ajungă cu acest caz în fața instanței de judecată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii