Uricani / Dănuț Buhăescu l-a împuternicit pe vicele Braia să aducă două...

Uricani / Dănuț Buhăescu l-a împuternicit pe vicele Braia să aducă două milioane de euro

Timp de citire: un minut

Știrea a ajuns la opinia publică exact în ziua în care evenimentul a avut loc la Ministerul Dezvoltării – CNI. În 5 ianuarie, primarul Dănuț Buhăescu a semnat, la București, contractul de finanțare pentru construcția, în Uricani, a două blocuri pentru tineri.

 

Suma de bani care

a ajuns, ca urmare a acestui demers, în orașul vestic al Văii Jiului este circa trei milioane euro, adică mai bine de paisprezece milioane de lei. Blocurile de locuințe pentru tineri vor fi ridicate pe strada 1 Decembrie, în zona fostului puț 5 (vezi foto). Imobilele vor avea patruzeci de apartamente cu câte două camere cu suprafața de șaizeci de metri pătrați fiecare. Încălzirea locuințelor se va face cu pompe de căldură, panouri solare vor furniza apa caldă, cele fotovoltaice vor asigura energia electrică necesară. Totul se va baza pe tehnologia Green Deal. De acum încolo, Primăriei Uricani îi mai rămâne să pună la punct procedurile de achiziție, proiectare, autorizare și construire, luna decembrie 2025 fiind termenul la care blocurile trebuie să fie terminate.

 

Mai puțin cunoscut

este că, în 11 ianuarie, Primăria Urcani a semnat pentru alte două milioane de euro, în jur de opt milioane de lei. Banii aceștia vor permite construcția unui al treilea bloc de locuințe cu cinci etaje, tot pentru tineri, de astă dată undeva în apropierea pieței agroalimentare a orașului. “Este vorba despre un proiect câștigat de noi și, pentru că Ministerul Dezvoltării a fost de accord, l-am împuternicit pe vicele Corneliu Braia, ca să semneze, în numele meu, contractual de finanțare”, mi-a spus Dănuț Buhăescu. Blocul pentru tineret din apropierea pieței va avea douăzeci și patru de apartamente cu câte două camere, desfășurate, fiecare, pe o suprafață de șaizeci de metri pătrați. Ca și în cazul celor de pe 1 Decembrie, acestea vor avea geamuri triplan, anveloparea imobilului se va face cu vată bazaltică, iar căldura, apa caldă și energia electrică vor fi asigurate tot prin tehnologia Green Deal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii