Uricani / Dănuț Buhăescu – fără complexe în fața mai marilor de...

Uricani / Dănuț Buhăescu – fără complexe în fața mai marilor de la guvern

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

La recenta întâlnire a primarilor orașelor din întreaga țară s-au discutat, cu cărțile pe față, probleme care i-au cam pus în dificultate pe reprezentanții guvernului. Aceștia au rămas chiar uimiți de unitatea primarilor și de modul în care ei acționează.

 

Mai marii administrațiilor

publice locale nu l-au menajat deloc pe ministrul Fondurilor Europene și i-au cerut imperativ să renunțe la intenția sa de a anula descentralizarea agențiilor de dezvoltare regională (ADR) și de a le aduce în subordinea guvernului. Asta după ce, prin lege, aceste structuri au ajuns la administrațiile de management. „Primarii, spune Dănuț Buhăescu, i-au atras atenția, în modul cel mai serios, domnului ministru Vâlceanu să nu se întoarcă la centralism, fiindcă viitorul înseamnă decentralizare!”.

 

O altă problemă

a fost aceea a facilitării contribuției unităților administrativ-teritoriale la accesarea fondurilor europene. Pentru realizarea acestui demers, primarul din Uricani, împreună cu colegii lui din țară,  a solicitat „ca măcar cincizeci la sută din această contribuție să fie realizată prin transfer de la bugetul de stat”. Reprezentanții guvernamentali au reținut propunerea și au promis că ea va fi analizată, primarilor urmând să li se comunice rezultatul analizei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii