Uricani / Dănuț Buhăescu cere transparență la repartizare

Uricani / Dănuț Buhăescu cere transparență la repartizare

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

După ce a studiat proiectul de buget, lui Dănuț Buhăescu i-a fost cât se poate de clar că, în acest an, sumele de bani care le revin UAT-urilor sunt mai mici, decât în 2020. Ca atare, el a gândit câteva măsuri pe care le-a propus în recenta convorbire video pe care au avut-o primarii din Asociația Orașelor din România.

Este foarte greu,

dacă nu chiar imposibil, este de părere edilul șef uricănean, ca, în acest caz, „unitățile administrativ-teritoriale cu bugete reduse să mai poată asigura cofinanțarea proiectelor europene din partea de contribuție locală”. Nu s-a prevăzut nici un leu pentru asta, avertizează Dănuț Buhăescu, și tocmai de aceea „noi am cerut să existe transparență, așa cum s-a întâmplat în 2018”, când a existat o anexă specială în care s-au publicat sumele de bani din TVA și impozitul pe venit care le revin UAT-urilor, pentru echilibrarea bugetelor locale.

Reperul care ar putea

fi avut în vedere și pe care-l recomandă Dănuț Buhăescu ar putea fi acela al numărului de locuitori al fiecărei localități. Doar așa, accentuează primarul, „se poate observa corectitudinea cu care se repartizează sumele de bani”. Dănuț Buhăescu amintește că „transparența a fost clamată în campania electorală și avem precedentul de anul trecut al guvernului Orban care nu a publicat o asemenea anexă din care UAT-urile să-și dea seama dacă repartizarea a fost sau nu corectă”. În cazul în care acest gen de transparență nu va exista, ar exista suspiciuni cum că un UAT sau altul este favorizat pe criterii politice.

Dănuț Buhăescu nu s-a

limitat doar la declarații. El spune că amendamentele formulate în discuția cu omologii lui din țară au fost transmise parlamentarilor de la PSD și din județul Hunedoara. Ba, mai mult, i-a capacitat și pe domnii Vasile Dîncu și Marcel Ciolacu, pentru ca aceste propuneri să fie susținute în plenul Parlamentului. El speră că, în acest fel, va putea să-și continue proiectele pe fonduri europene destinate modernizării Uricaniului. Proiecte care ar putea să ajungă în pericol dacă administrația publică locală uricăneană ar fi lipsită de banii necesari cofinanțării lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii