Uricani / Avans de luat în seamă

Uricani / Avans de luat în seamă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Sâmbătă, în intervalul orar 10.00-14.00, la Uricani s-a desfășurat campania de colectare a deșeurilor periculoase din deșeurile menajere igienice, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de vopseluri, lacuri, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajările interioare.

 

Inițiativa organizării

acestei acțiuni de colectare i-a aparținut SC Supercom SA, societatea care ridică și depozitează deșeurile menajere din zona 4 a județului, care cuprinde și orașele din Valea Jiului. Ea a fost adusă din timp la cunoștința Primăriei Uricani de către ing. Cezar Onceriu, șef zonal a cărui domeniu de competență se întinde de la Aninoasa la Câmpușel. Miercuri dimineața când am ajuns în biroul viceprimarului Corneliu Braia, domnia sa era deja acolo. După ce au vorbit despre tot ce trebuie pus la punct, cei doi au adus în discuție și modul în care se desfășoară colectarea selectivă în localitate.

 

A venit vorba

despre asta după ce ing. Cezar Onceriu a dat ca exemplu stațiunea Straja în care, conform spuselor sale, „a început să crească gradul de selectare”, după ce a fost montată „o boxă separată pentru tot ce-i de reciclat”. La acest capitol Uricaniul nu stă deloc rău. Cea mai bună colectare selectivă, așa cum a observat șeful zonal, se face la Pizzeria „Poema”, local la care se dă o atenție specială reciclării a tot ce e din sticlă. Nici localul „Amicii” nu-i departe de așa ceva. Foarte bine se stă și la pensiunea „Retezat” la care există pubele separate pentru fiecare sort de material reciclabil. Pubele asemănătoare au fost amplasate și la stațiunea turistică de la Cheile Buții, astfel că, pe ansamblu, la Uricani se poate vorbi de un avans demn luat în seamă în acest domeniu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii