Uricani / Așa e când îi porți pe eroi în inimă

Uricani / Așa e când îi porți pe eroi în inimă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Este o tradiție la Uricani ca, de sărbătoarea Sfântului Ilie, localnicii să ia pieptiș muntele, pentru a ajunge la Tulișa, loc în care, an de an, se săvârșește cuvenita slujbă religioasă și se înalță rugi fierbinți pentru eroii neamului pieriți în luptele duse pentru reîntregirea neamului românesc.

La fel a fost

și luni, 20 iulie, când mai mulți uricăneni entuziaști, avându-i în frunte pe primarul Dănuț Buhăescu, pe părintele protopop Petrache Crețu și pe mai mulți preoți, au ajuns la monumentul ridicat pe vârful Tulișa întru veșnica pomenire a ostașilor români care au luptat și și-au jertfit viața pentru făurirea României Mari. Sfinții părinți s-au rugat pentru odihna sufletelor lor, iar mirosul de tămâie și lumina lumânărilor s-au ridicat la cer, acolo unde ei își dorm somnul de veci.

„Mă simt mulțumit sufletește că bunul Dumnezeu ne-a ajutat să ajungem aici și în acest an, pentru a le arăta eroilor neamului românesc recunoștința și mulțumirea noastră pentru eroismul și jertfa de care au dat dovadă”, s-a destăinuit, la coborâre, Dănuț Buhăescu unui participant la acțiune. Apoi, oprindu-se, a adăugat: „Te rog să mă crezi, sincer, simt acest lucru chiar în acest moment!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii