Universitatea din Petroșani și-a deschis luni porţile pentru noul an universitar 2020-2021...

Universitatea din Petroșani și-a deschis luni porţile pentru noul an universitar 2020-2021 (II)

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Ca o încununare a acestor activități și a vizibilității din ultimii ani, Universitatea din Petroșani a devenit Universitate Europeană, fiind între primele 10 universități românești cu acest onorant titlu. Universitatea europeană înseamnă accesul mai direct la programe de studiu europene, posibilitatea studenților de a învăța minim un an în universități de prestigiu din Germania, Austria, Spania, Polonia și Grecia, perfecționarea cadrelor didactice la aceste universități, dar și o mai bună cunoaștere a universității noastre de către partenerii europeni.
Atragerea de fonduri europene constituie o prioritate, cu ajutorul acestora realizând dezideratele de calitate, angajabilitate și durabilitate ale unui învățământ superior performant. Începând cu anul 2018 s-au câștigat și finanțat 4 proiecte în cadrul POCU (Programul Operațional Capital Uman), în valoare de 23 milioane lei, un program ROSE în valoare de 842.000 lei, (75% dotare), 5 proiecte în cadrul F.D.I (Fondul de dezvoltare instituțională) în valoare de aproape un milion de lei.
Tot în anul universitar trecut s-au mai câștigat prin competiție europeană, granturi de cercetare în cadrul Orizont 2020, în valoare totală de 250.000 EURO și granturi naționale în valoare de peste 500.000 lei.
Totuși cel mai mare succes în atragerea de fonduri de către universitatea noastră reprezintă câștigarea finanțării pentru un proiect P.O.R. de 3 milioane Euro, care înseamnă 500.000 Euro pentru creșterea eficienței energetice a corpului de învățământ C, dar și 2,5 milioane Euro pentru dotarea cu aparatură modernă a 55 de laboratoare didactice și de cercetare din cadrul Universității.
Datorită celor arătate anterior, trebuie să amintesc că de Ziua Națională a României, la 1 Decembrie 2018 Universitatea din Petroșani a fost decorată cu „Meritul pentru învățământ”, în grad de ofițer, de către Excelența Sa, Domnul Klaus Werner Iohanis, Președintele României, fiind prima decorație primită de acest lăcaș de învățământ, cercetare și cultură din Valea Jiului (…).
Dragi studenți,
Bun venit în comunitatea U.P. și mult succes în drumul pe care-l începeți astăzi în această frumoasă călătorie spre performanță și consacrare!
An de an, începutul lunii octombrie însemna pentru noi toți, cadrele didactice și personalul administrativ, momentul reîntâlnirii cu voi, dragi studenți – însemna începutul unui nou an universitar!
Din păcate, acest an academic este puternic marcat ca mod de abordare, derulare și organizare, la fel ca de altfel în toate instituțiile de învățământ superior din lume, de persistența și impredictibilitatea acestui inamic nevăzut, COVID 19, care în doar câteva luni a reușit să schimbe normalitatea întregii planete.
Această schimbare a vremurilor, presupune adaptarea întregii societăți și implicit a tuturor actorilor implicați, iar educația pe toate palierele sale pare a fi una dintre cele mai afectate segmente ale societății, pentru acre noi toți împreună trebui să găsim cele mai bune soluții. Viitorul este în ochii celui care privește departe! Să privim deci cu speranță și încredere spre viitor și să încercăm să trecem împreună peste această perioadă extrem de dificilă și complicată, cu participarea activă, a noastră tuturor în activitățile planificate în acest an în sistemul de tip hibrid, impus de actuală situație”, a fost o parte din discursul rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr. ing. Radu Sorin

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii