Universitatea din Petroşani / Seminar pe teme de aeraj minier

Universitatea din Petroşani / Seminar pe teme de aeraj minier

Timp de citire: 2 minute
Marţi, 19 iulie, Biblioteca Universităţii din Petroşani a fost din nou gazda unui eveniment de înaltă ţinută, prin organizarea seminarului „Automated mine ventilation systems and ventilation-on-demand”, susţinută în calitate de „Visiting Professor” de către domnul Karoly (Charles) Kocsis, Ph.D., P.Eng. „Associate Professor Mining and Metallurgical Engineering Department University of Nevada, Reno”.
La eveniment
au fost prezenţi: preşedintele Senatului Universităţii din Petroşani, conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrăşcoiu, prof.univ.habil.dr.ing. Roland Moraru (prorector cu cercetarea ştiinţifică), conf.univ.dr.ec. Codruţa Dura (prorector cu probleme de învăţământ), prof.univ.habil.dr.ing.dr.ec. Eduard Edelhauser, profesori universitari, cercetători şi specialişti din cadrul universităţii gazdă, de la INCD-INSEMEX Petroşani şi din minerit.
Colaborarea dintre cele două universităţi
Evenimentul a fost precedat de o scurtă conferinţă de presă de care ne vom ocupa în ediţia de mâine.
Trebuie subliniat faptul că rezultatele aşteptate de conducerea universităţii petroşenene privind o viitoa­re colaborare cu distinsul profesor născut în România şi absolvent al Institutului de Mine Petroşani sunt mai multe. Seminarul organizat marţi n-a fost deloc întâmplător, el constituind începutul unei bune colaborări, din care ambele părţi, Universitatea din Petroşani şi Universitatea din Nevada, să aibă de câştigat.
În primul rând, în perioada următoare vor fi puşi pe tapet termenii şi toate datele care vor viza un acord cadru de colaborare între Universitatea din Petroşani şi University of Nevada, Reno, S.U.A. Apoi va urma încheierea parteneriatului între cele două universităţi, cu un accent pe mobilităţile de studii şi practică de cercetare ale studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, în vederea creşterii capacităţii de a genera cunoaştere şi de a transmite, difuza şi valorifica cunoștințele acumulate. Din cadrul Universităţii din Petroşani vor putea pleca studenţi să studieze peste Ocean, la Universitatea din Nevada. Acestora le vor fi asigurate cazarea şi reducerea taxelor cu 80%, studenţii având posibilitatea ca, pe perioada practicii, să muncească şi să-şi câştige astfel banii de taxă şi de alte cheltuieli. Intensificarea internaționalizării Universităţii din Petroşani prin programe de mobilităţi pentru cadre, cercetători şi studenţi, pentru asigurarea accesului la facilităţile de cercetare din universitatea parteneră va fi un alt rezultat aşteptat din această colaborare, la fel şi „creşterea vizibilităţii internaţionale şi al gradului de implicare a comunităţii ştiinţifice şi tehnologice ale Universităţii din Petroşani”.
Nu în ultimul rând, „integrarea cercetătorilor din Universitate în sistemul internaţional al cercetării prin implementarea și dezvoltarea unor platforme tehnologice – consorţii de agenţi economici, universităţi şi institute de cercetare – integrate prin conexiuni funcţionale şi care pot sprijini proiecte ştiinţifice comune”, va fi un alt obiectiv de atins. În fine, lărgirea accesului la infrastructurile de cercetare performante ale universităţii partenere şi probabil alte câteva obiective ce rezultă de-aici vor fi alte rezultate aşteptate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii