Universitatea din Petroşani / Pregătiri pentru sesiunile de admitere din vară şi...

Universitatea din Petroşani / Pregătiri pentru sesiunile de admitere din vară şi din toamnă

Timp de citire: 2 minute

Deşi mai este destul până în vară, un vechi proverb spune că „gospodoarul bun îşi face iarna car şi vara sanie”. Aşa au gândit şi cei din conducerea Universităţii din Petroşani, care au stabilit deja primele detalii şi informaţii legate de „Calendarul Concursului de Admitere Licenţă”, pentru sesiunile din iulie 2018 şi septembrie 2018.

„S-ar putea ca acest calendar să mai sufere mici schimbări, dar în mare parte cred că el va rămâne neschimbat, aşa cum a fost gândit de către noi deja”, ne-a declarat rectorul Universităţii din Petroşani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin.
Conform calendarului, înscrierea candidaţilor pentru sesiunea din iulie va avea loc în intervalul 9-28 iulie. Înscrierea candidaţilor va putea fi făcută în intervalul 9-20 iulie. Pe 22 iulie şi 28 iulie vor fi afişate rezultatele (etapa I şi etapa II). Sesiunea de admitere de toamnă, din luna septembrie, se va desfăşura în intervalul 3-24 septembrie. Înscrierea candidaţilor va putea fi făcută în intervalul 3-14 septembrie.
Taxa de înscriere a fost stabilită la 70 lei, în timp ce taxa de înmatriculare va fi de 30 lei.
Actele necesare înscrierii sunt tot ca şi cele din anii trecuţi. Tinerilor liceeni interesaţi să devină studenţi în cadrul Universităţii din Petroşani le reamintim: cerere de înscriere, diplomă de Bacalaureat în original sau în copie certificată cu originalul, foaie matricolă în original sau copie certificată cu originalul, certificat de căsătorie care să ateste schimbarea numelui (dacă este cazul), adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie prin care să se evidenţieze că viitorul student este sănătos clinic şi apt pentru înscrierea la facultate, chitanţa de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere (70 lei), două fotografii tip buletin (3/4), carte de identitate şi copie după aceasta şi un dosar plic.
Admiterea la studiile de licenţă se organizează şi anul acesta printr-un concurs de dosare. Media de admitere este calculată ca medie ponderată între media generală a examenului de bacalaureat (cu ponderea de 60%) şi nota obţinută la examenul de bacalaureat la o disciplină din cadrul examenului de bacalaureat (cu ponderea de 40%), calculată cu două zecimale, fără rotunjire.
„Universitatea noastră se mândreşte de faptul că există în momentul de faţă circa 40.000 de ingineri, economişti, sociologi, matematicieni absolvenţi ai facultăţilor noastre. Asta înseamnă tradiţie şi cele aproape 70 de promoţii de studenţi sunt cea mai bună dovadă că cei ce doresc să vină să se înscrie la universitatea noastră sunt înţelepţi şi iau decizia corectă. Noi îi aşteptăm cu drag şi cu condiţii bune pentru derularea unui proces educaţional modern, în pas cu ce se întâmplă azi la cele mai bune universităţi din ţară”, a mai completat rectorul Radu Sorin pentru ZVJ.

de Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii