Un turist maghiar a făcut o noapte albă în Retezat după ce...

Un turist maghiar a făcut o noapte albă în Retezat după ce s-a rătăcit

Timp de citire: un minut

A plecat să își caute fiul, dar s-a rătăcit el

Un turist maghiar s-a rătăcit în Retezat ieri seră. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de turişti maghiari care intenţionau să facă o drumeţie ieri în jurul lacului de acumulare Gura Apelor. În jurul orei 18.00,  bărbatul s-a despărţit de grup şi a pornit pe un drum forestier în căutarea baiatului său. Ulterior băiatul s-a întors la grup, însă nu şi tatăl său.

Azi-noapte, la ora 01.45, printr-un apel la numărul de urgenţă 112, a fost sesizat că un bărbat s-a rătăcit în zona lacului de acumulare Gura Apelor, din masivul Retezat. Către zona respectivă a pornit o echipă de jandarmi montani pentru a participa la căutarea bărbatului, în vârstă de 47 de ani.

Căutat cu efective sporite

Jandarmii montani şi salvamontiştii au format două echipe mixte şi au desfăşurat activităţi de căutare în zonele în care bărbatul era posibil să se rătăcească, respectiv pe traseul barajul Gura Apelor-Merila şi pe traseul barajul Gura Apelor-Râu Şes. În jurul orei 06.00, celor două echipe formate din jandarmi montani şi salvamontişti li s-au mai alăturat încă 9 jandarmi montani cu un câine de serviciu specializat pe depistarea urmelor. 

În jurul orei 06.30, echipa  care acţiona pe traseul barajul Gura Apelor-Râu Şes a anunţat că au găsit persoana căutată. Bărbatul a fost observat de un jandarm montan într-o zonă greu accesibilă şi în cel mai scurt timp salvamontiştii au început coborârea folosindu-se de corzi.

După ce a fost scos din râpa în care se afla, bărbatul a fost transportat la barajul Gura Apelor unde se afla un echipaj medical, care l-a consultat, nefiind nevoie să fie condus la spital.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii