Un șir de sancțiuni de la un transport ilegal de lemne depistat...

Un șir de sancțiuni de la un transport ilegal de lemne depistat de polițiștii de la Baia de Criș

Timp de citire: un minut

Luni, 5 martie, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Baia de Criș au oprit pentru control, pe DN76, o autoutilitară care transporta material lemnos.  Șoferul  oprit la control și-a dat seama că nu va scăpa ușor, dar nici tânărul care se afla cu el în mașină nu  a scăpat fără probleme.

Poliţiştii au constat că materialul lemnos transportat nu era însoțit de documentele legale de proveniență, fapt pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos (1,2 mc) a fost confiscat.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravenţional pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto şi i s-a reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare ale autoutilitarei.

În autoutilitară, a fost identificat un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Baia de Criş, care a declarat faptul că materialul lemnos (5 fire esență carpen și cer) îi aparține, fiind tăiat fără respectarea prevederilor legale din pădurea comunală a satului Văleni.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii