Un nou succes al delegaţilor sindicali de la „Muntele”: 840 de angajaţi...

Un nou succes al delegaţilor sindicali de la „Muntele”: 840 de angajaţi ai CEH – out!

Timp de citire: 2 minute
Prezentăm mai jos (gratuit) comunicatul Guvernului Cioloş referitor la măsurile de protecţie socială pentru salariaţii disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului. Faptul că 840 de angajaţi ai CEH vor fi ejectaţi din sistem reprezintă indubitabil un succes al delegaţilor sindicali, gras plătiţi de… CEH. De aici încolo, urmează sfârşitul. Şi nu uitaţi, dragi membri ai Sindicatului „Muntele”, să vă plătiţi cotizaţiile. Că poate nu le ajunge doar salariile nesimţite domnilor delegaţi sindicali botanişti.
SKMBT_C45016081909330-1Angajaţii disponi-bilizaţi în cursul acestui an de la Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului vor beneficia de măsuri de protecţie socială după ce Guvernul a alocat fondurile necesare pentru plata acestora. Prin trei Hotărâri adoptate în şedinţa de astăzi, Executivul a alocat aproximativ 16,5 milioane lei din bugetul asigurărilor de şomaj pe anul 2016 pentru plata venitului lunar de completare, de care vor beneficia 3090 de persoane disponibilizate de la cele trei companii din domeniul energiei, în baza Planurilor de disponibilizare, după cum urmează:
– Societatea Complexului Energetic Oltenia S.A. – se alocă suma de 12,364 milioane lei pentru plata venitului lunar de completare pentru 2.000 de persoane ce urmează să fie disponibilizate în acest an din cadrul companiei;
– Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. – se alocă suma de 3,306 milioane lei pentru plata venitului lunar de completare pentru 840 de persoane ce urmează să fie disponibilizate din cadrul companiei;
– Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. – se alocă suma de 831.000 de lei pentru plata venitului lunar de completare pentru 250 de persoane ce urmează să fie disponibilizate, în două etape, din cadrul societăţii.
Acest venit lunar de completare se adaugă indemnizaţiei de şomaj şi se acordă în baza OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-¬2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare.
Potrivit OUG nr. 36/2013, venitul lunar de completare se stabileşte odată cu indemnizaţia de şomaj şi este egal cu diferenţa dintre câştigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât câştigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s¬a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, şi nivelul indemnizaţiei de şomaj.
Venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferenţiat, respectiv pe 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani şi până la 10 ani, 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi până la 15 ani, 22 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi până la 25 ani şi 24 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin 25 de ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii