Un hunedorean, cercetător de top în SUA

Un hunedorean, cercetător de top în SUA

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Acesta va susţine o prezentare la Facultatea de Inginerie din Hunedoara – joi, 12 mai, ora 12:00 – aula mică.

Ludwig Galambos, un hunedorean care a absolvit Institutul de Subingineri Hunedoara (din anii ’90 – Facultatea de Inginerie Hunedoara) îşi spune povestea şi îşi prezintă câteva dintre principalele sale realizări profesionale, mâine, cu începere de la ora 12.00, în aula mică a FIH.

Ludwig Galambos a plecat din România în anii ’80. A ajuns cercetător de top la Universitatea Stanford din SUA (printre realizările numărându-se, de exemplu, o fotodiodă care se poate implanta în ochi pentru a reda vederea, sau diferite materiale folosite astăzi din plin la fabricarea telefoanelor inteligente).

„Destul de des, în SUA, ţin prelegeri pentru grupuri de studenţi, unii veniţi din alte ţări ale lumii. Şi-atunci mi-am zis : „De ce să nu fac asta şi pentru hunedorenii mei?!”. Mă simt dator să fac asta pentru că de aici am plecat şi aici revin ori de câte ori pot, cu mare drag. Doresc, în primul rând, să le arăt studenţilor şi elevilor de liceu din Hunedoara că poţi să ajungi să faci performanţă într-un domeniu, cu educaţia primită în România. Importantă este abordarea pe care o ai. Când îţi propui să faci ceva, sunt multe şanse să nu reuşeşti. Important este ca, de fiecare dată după ce „cazi”, să te ridici şi să încerci din nou. Şi eu am „căzut” de multe ori, dar m-am ridicat şi am continuat să încerc. Asta e foarte important!”, a mărturisit dl Ludwig Galambos pe pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii