Un cățel, o responsabilitate

Un cățel, o responsabilitate

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Citiți mesajul celor de la Adăpostul de câini Hunedoara – un cățel este o responsabilitate, nu îl putem cumpăra pentru ca apoi să îl abandonăm. În acest moment, sunt 141 de câini fără stăpân în adăpostul din incinta fostei unități militare… 141 de suflete care nu au o casă sau o curte care să însemne „acasă”.

A fost Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân care este marcată în fiecare an la data de 4 aprilie.

Această zi este celebrată în 15 țări și reprezintă un apel la compasiune față de animalele fără stăpân.

Ar trebui să adoptăm sau să cumpărăm un animal de companie.
Menționăm că NICIUNUL dintre cățelușii din adăpostul municipiului Hunedoara nu este în pericol de a fi eutanasiat! Acest fapt este perfect uman, însă a dus în timp la scăderea numărului de adopții, creșterea abandonului, lipsa responsabilității, a asumării proprietarului de câine (sterilizarea, microciparea etc.). Astfel, grija și responsabilitatea pentru cățeluși a fost plasată autorităților locale sau asociațiilor private de salvare, care la rândul lor fac față cu greu numărului mare de cățeluși pe care noi toți, ca societate, nu îi mai dorim în casa sau curtea noastră, la un moment dat, din diverse motive.
FIȚI CONȘTIENȚI ȘI RESPONSABILI.
În adăposturi există mii de animale care speră să fie adoptate și să trăiască în mijlocul unei familii iubitoare.
De multe ori vedem animale pe străzi care trăiesc în condiții precare, fără hrană sau adăpost. Dacă le poți întoarce spatele, nepăsător, poate că nu este indicat să ai un animal de companie.
Orice suflet ar trebui să aibă dreptul la o șansă. Cele mai bune lucruri din viață nu se pot cumpăra, iar dragostea unui prieten necuvântător este gratuită.
Pe de altă parte, este adevărat că animalele de rasă nu sunt numai costisitoare, ci și foarte frumoase. Totuși, un animal nu este un accesoriu la modă, ci un prieten, un companion, o responsabilitate.
Un prim pas în acest proces de adopție ar fi să vă asigurați că toți membrii familiei își doresc acest lucru, un animal adoptat este o responsabilitate comună pentru întreaga familie.

Apoi, vizitați un adăpost. Discutați cu personalul adăpostului despre pașii necesari spre adopția propriu-zisă.

Procedurile de adopție nu durează mai mult de o săptămână, timp în care se poate socializa cu cățelul în adăpost.

Odată realizată adopția, veți avea parte de un prieten de nădejde, însă acest lucru este o nouă și mare responsabilitate personală.

Adăpostul Canin al municipiului Hunedoara, situat pe Strada Rotarilor, nr. 70, găzduiește în prezent 141 de căței. Mare parte dintre ei speră de mai bine de un an să fie adoptați….
FIȚI CONȘTIENȚI ȘI RESPONSABILI

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii