Turiştii germani iubesc Munţii Retezat, dar râul, ramul, le sunt și potrivnice uneori

Turiştii germani iubesc Munţii Retezat, dar râul, ramul, le sunt și potrivnice uneori

Timp de citire: un minut

În general turiștii străini, dar mai ales cei germani, iubesc drumețiile pe munte. Retezatul este  adesea vizitat de turiști, dar din păcate unii nu știu ce înseamnă să te pregătești serios pentru o drumeție pe munte, și ajung să se accidenteze. Din fericire, Salvamontul și Jandarmeria Montană intervin în permanență.

De exemplu, în data de 15 august,  la ora 11.30 jandarmii Postului Montan Jandarmi Nucşoara aflându-se în serviciul de patrulare pe traseele turistice, Pui – Râu Bărbat – Stâna de Râu, din Masivul Retezat, au întâlnit doi turişti care se deplasau cu greutate la aproximativ 300 de metri de refugiul din Stâna de Râu.

Cei doi turişti erau de naţionalitate germană şi se aflau pe munte încă din data de 8 august. Unul dintre ei era accicentat, având cel mai probabil o entorsă la genunchiul piciorului stâng.

Aceştia au fost transportaţi cu autoturismul de serviciu de la Stâna de Râu în satul Hobiţa,  de unde în jurul orelor 13.00 persoana accidentată a fost preluată de un echipaj SMURD, şi transportată la spitalul din Haţeg pentru investigaţii amănunţite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii