TREI la Deva

TREI la Deva

Timp de citire: 2 minute

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva pune la dispoziţia publicului cititor, în peri­oa­da 29 august-29 septembrie 2016, un stand de carte cu vânzare al Grupului Editorial TREI din Bucureşti, care îşi va prezenta ultimele apariţii editoriale. Standul va fi organizat în incinta Secţiei de Artă şi Carte Franceză a bibliotecii.  

Editura TREI a fost înfiinţată în anul 1994, la iniţiativa renumitului Prof. Dr. Vasile Dem. Zamfirescu, autorul unor importante lucrări de psihanaliză, un domeniu de mare interes atât pentru specialişti, cât şi pentru cititori, care nu s-a bucurat de atenţie în anii de dinainte de 1990. Venind în întâmpi­narea cerinţelor unui public interesat de psihiatrie, editura a trimis pe piaţa româ­nească de carte, în cadrul colecţiei „Biblioteca de psihanaliză”, operele complete ale celor mai renumiţi psihanalişti: Sigmund Freud şi Carl Gustav Jung, mai întâi, iar apoi serii de autori fundamentali precum Françoise Dolto, D. W. Winnicott, Melanie Klein etc.
Pe lângă lucrări teoretice, care abordau subiecte precum psihologie academică, psihologie practică, eseu, editura a început să publice şi literatură de ficţiune, romane psihologice în primul rând. Ulterior, registrul tematic a devenit mai di­vers, răspunzând cerinţelor unui public tot mai larg.
Din 2007, TREI a devenit un grup editorial care include alte două edituri: Pandora M, editură ce publică „Funky Fiction” – o literatură contemporană cu şi despre atitudini rebele, nonconformiste, provocatoare; Lifestyle, cărţi care prezintă sugestii de organizare a timpului liber şi viaţa cotidiană, arta culinară, amenajări interioare, întreţinere corporală  etc.
Grupul Editorial TREI publică următoarele colecţii: Biblioteca de psihanaliză, cu peste 100 de titluri, coordonată de Prof. Dr. Vasile Dem. Zamfirescu. Psihologie-psihoterapie, cu lucrări de înalt nivel teoretic, atât autohtone, cât şi străine: manuale universitare româneşti şi occidentale, tratate şi dicţionare, lucrări de psihologie (colecţia este coordonată de Simona Reghintovschi); Psihologie practică – o colecţie ce răspunde nevoii de cunoştinţe de psihologie utilizabile în viaţa cotidiană (colecţie coordonată de Prof. Dr. Vasile Dem. Zamfirescu); Eroscop, o colecţie „care pătrunde cu adevărat în miezul tenebros al pasiunilor omeneşti”, cum a declarat Pascal Bruckner în 2007, când  s-a hotărât să se asocieze echi­pei editoriale TREI; Fiction connection, cu texte plăcute, accesibile, captivante.
Tuturor iubitorilor de carte ce vor vizita standul din incinta Bibliotecii Judeţene, Grupul Editorial TREI le va oferi cărţile cu reducere de preţ substanţială.
Ioan Sebastian BARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii