Transbordare auto pe ruta CFR Simeria – Petroșani – Târgu Jiu

Transbordare auto pe ruta CFR Simeria – Petroșani – Târgu Jiu

Timp de citire: 2 minute

Sunt lucrări de amploare la căile ferate care tranzitează Valea Jiului, drept urmare circulația mai multor trenuri este afectată. Toți călătorii care circulă pe ruta Simeria – Petroșani – Târgu Jiu sunt transbordați pe cale auto, până la stațiile CFR în care îi așteaptă trenurile spre destinație. Acest lucru se întâmplă de duminică și va ține până vineri.

Modificările în circulația trenurilor sunt pe secția 202. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că în perioada 5 – 10 noiembrie 2023 traficul feroviar de călători pe relația Simeria – Petroșani – Târgu Jiu se va desfășura în condiții speciale, cu transbordare auto, măsură necesară pentru continuarea lucrărilor de tip Quick Wins aflate în derulare în stația CF Livezeni. Lucrările la suprastructura feroviară din stația CF Livezeni sunt incluse în Lotul 5, km 235+520 – 239+568 (granița SRCF Timișoara cu SRCF Craiova), unde stadiul de execuție, la ora actuală, este de 68%. Pentru asigurarea frontului de lucru în zona șantierului, dar și pentru a menține continuitate în traficul feroviar de călători în perioada lucrărilor, care impun scoaterea de sub tensiune a liniei de contact aferentă intervalului Livezeni – Strâmbuța, inclusiv a liniilor I și II din stația Livezeni, constructorul asigură transbordare cu mijloace auto între stațiile Târgu Jiu – Simeria și retur și Târgu Jiu – Petroșani și retur, pentru călătorii din opt trenuri IR/R, care circulă pe relațiile București Nord – Arad (și retur), București Nord – Teiuș, Cluj Napoca – București Nord, respectiv Craiova – Petroșani (și retur).

Șantierul feroviar în Valea Jiului se desfăsoară pe cinci loturi:

Lot 1 Bănița – Petroșani Triaj, km 70+402 – 74+600 – stadiul execuției 10%;

Lot 2 Petroșani Triaj – Petroșani, km 74+ 600 – 77 + 870 – stadiul execuției 20%;

Lot 3 Petroșani Triaj – Lunca Jiului, km 79+500 – 79+848 – stadiul execuției 85%;

Lot 4 Lunca Jiului – Livezeni, km 79+878 – 82+100 – stadiul execuției 86%;

Lot 5 Livezeni – Granița SRCF Timișoara , km 82+100 – 84+710 – stadiul execuției 68%.

Valoarea totală a celor cinci contracte, semnate în luna noiembrie 2022, cu o durată de implementare de 24 de luni, este de 56,13 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile PNRR.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii