Tragedie fără margini. / Un copilaş de numai 3 ani şi jumătate din...

Tragedie fără margini. / Un copilaş de numai 3 ani şi jumătate din Severin şi-a pierdut viaţa după ce a căzut în piscina unei pensiuni din Straja

Timp de citire: 3 minute

O piscină interioară de aproximativ 12 mp, dintr-o pensiune din Straja, al cărei proprietar este un cetățean din județul Gorj, i-a fost fatală unui băiat de trei ani și jumătate, scăpat de supravegherea părinţilor săi pentru câteva minute. Venise la Straja să se bucure de zăpadă și de frumusețea locurilor.
Copilul a fost găsit de părinți în piscină și, cu toate eforturilor salvamontiștilor, în prima fază, şi ale medicilor și cadrelor sanitare ajunși la fața locului, viața lui s-a sfârșit. Ce-o fi acum în sufletul părinților, doar Dumnezeu poate știi, Cel care l-a luat la El pentru a-l face îngeraș, cum ne spunea cu tristețe și șeful salvamontiștilor lupeneni. Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!

Intervenția medicilor n-a putut să-l mai salveze pe băiețel. Inima i-a cedat

Cum spuneam, medicii s-au luptat minute în șir să îl salveze pe băiețel, iar salvamontiștii din stațiune au fost primii care au intervenit în ajutorul micuțului, solicitând de urgență sprijinul echipajului de ambulanță de la spitalul din Lupeni. Conform comunicatelor emise ulterior de cei de la ambulanță și de la poliție, după mai multe manevre de resuscitare la fața locului, băiețelul dădea semne că începe să-și revină. Din păcate, în mașina de salvare care-l ducea spre spitalul din localitate, copilașul a intrat în stop cardio-respirator pentru a doua oară! La spital, o echipă de medici a încercat timp de două ore să-l readucă la viață, însă totul a fost, din păcate în zadar, fiind declarat decesul.
„Ambulanța Lupeni a fost solicitată să intervină în stațiunea Straja, în ajutorul echipajelor Salvamont care aplicau manevre de resuscitare unui minor de trei ani și jumătate, găsit inconștient într-o piscină interioară a unei pensiuni. La locul solicitării, echipajul a găsit minorul în stop cardio-respirator. S-au continuat manevrele de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute, solicitându-se și intervenția echipajului cu medic de la Petroșani. După cele 20 de minute de resuscitare, băiețelul a ieșit din stop-cardiac. Medicul care l-a preluat a continuat ventilația pe mască și balon. În drum spre Spitalul Lupeni, din păcate, a intrat iar în stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare de către colegii de pe ambulanța cu asistent și echipajul cu medic. Au ajuns la Spitalul Lupeni, unde au continuat manevrele de resuscitare. S-a solicitat intervenția echipei ATI, copilul fiind ventilat și intubat mecanic, continuându-se resuscitarea. După aproximativ două ore de resuscitare, din păcate, s-a declarat decesul !”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Hunedoara.

Poliția a deschis un dosar de cercetare penală

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz și fac cercetări pentru a se stabili împrejurările exacte în care s-a produs această întâmplare dramatică.
„La data de 31 ianuarie 2023, Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că un minor în vârstă de 3 ani a căzut într-o piscină și este inconștient. Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că minorul era însoțit de părinții săi care se aflau la piscina situată în interiorul unei unități de cazare din stațiunea Straja și a rămas nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinți în stare de inconștiență. Victima a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă, din nefericire, minorul a decedat la spital. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Carla Strujan, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Salvamontiștii au încercat imposibilul, dar mai mult nu s-a putut. Cu soarta omului nu te poți juca

Salvamontiștii au încercat să facă tot ce era omenește posibil ca să salveze copilul, până la sosirea echipajelor de salvare de la Lupeni și Petroșani. George Resiga, șeful „Salvamont” Lupeni ne-a spus cu multă tristețe că „băieții noștri au intervenit în prima fază, dar șansele ca băiețelul să scape erau foarte mici”. „S-a făcut tot posibilul din partea tuturor, toate eforturile, dar până la urmă inima copilașului a cedat. Este o tristețe mare mai cu seamă că vorbim de un copilaș nevinovat. Din păcate așa a fost să fie, un îngeraș luat de Domnul la El. Condoleanțe familiei și din partea noastră!”, ne-a mai spus George Resiga.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii