Trafic la frontieră. Alcoolul sârbesc nu a mai ajuns în Hunedoara

Trafic la frontieră. Alcoolul sârbesc nu a mai ajuns în Hunedoara

Timp de citire: un minut

Zilele trecute, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat 76 de litri de alcool etilic de provenienţă sârbească. Alcoolul aparţinea unor persoane din judeţul Hunedoara, care nu aveau documente de provenienţă a mărfii şi era destinat comercializării pe piaţa ilegală.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile desfăşurate în seara zilei de 28 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au oprit la un filtru organizat la intrarea în localitatea Halânga pe şoferul unui Mercedes despre care deţineau date că transportă pasageri care au ca preocupări traficul cu produse accizabile.

La controlul autovehiculului, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul acestuia asupra lui C. Viorel şi B. Sarolta, pasageri în maşină, cantitatea de 76 de litri de alcool etilic pentru care aceştia nu au putut prezenta acte de provenienţă.

Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat alcoolul din municipiul Turnu Severin cu scopul de a-l comercializa ilegal în localităţi din judeţul Hunedoara.

În cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita de 40 de litri de alcool etilic.

Întreaga cantitate de alcool, în valoare de 3.500 de lei, a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

Pedeapsa pentru săvârşirea unui asemenea gen de infracţiuni este închisoarea între 1 şi 4 ani.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii