Toma Petcu a plecat de la conducerea Ministerului Energiei. În locul lui...

Toma Petcu a plecat de la conducerea Ministerului Energiei. În locul lui vine Anton Anton

Timp de citire: un minut

Toma Petcu părăsește Ministerul Energiei, motivul declarat fiind o problemă de sănătate. Cu toate că nu a răsturnat munții în minister, Toma Petcu a fost cel puțin un ministru care nu a întors spatele Hunedoarei, dar mai ales Văii Jiului și Complexului Energetic Hunedoara, și nu a fugit de responsabilități.

În plus, în colaborare cu Doru Vișan a început un proces de reorganizare al CEH. Colaborarea cu conducerea CEH a fost una bună, și măsurile manageriale erau liniare.

În timpul guvernării acestuia în minele din Valea Jiului au avut loc două accidente grave la Uricani și la Lupeni, moment în care ministrul a putut experimenta slăbiciunile sistemului. Proiectul de mediu de la Paroșeni a decurs bine, chiar dacă s-a depășit termenul de implementare, iar la Mintia au fost făcute demersuri pentru a începe investițiile în vederea diminuării efectele nocive asupra mediului. A început să se investească pentru creșterea confortului angajaților CEH, însă nu au fost făcute schimbări radicale în  consiliul de administrație CEH, cu toate că a contestat modul în care este stabilită componența lui. În mandatul lui de ministru  activitatea minieră s-a restrâns, minerii sunt disponibilizați, iar cărbunele încă nu își are locul meritat în strategia energetică a țării.

În locul lui vine Anton Anton (68 ani), tot membru  ALDE. Acesta și-a construit cariera la catedra  Universității Tehnice de Construcții București. A fost secretar de stat în Ministerul Educației, dar și ministru al Educației pentru 3 luni. Din 2013 – prezent a fost membru CCCDI, președintele comisiei de promovare a literaturii tehnico-științifice.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii