Ţineţi minte ce vă zicem: „Odiseea văduvei” va face ravagii anul acesta...

Ţineţi minte ce vă zicem: „Odiseea văduvei” va face ravagii anul acesta la Festivalul Studenţesc de Dans de la Sibiu!

Timp de citire: 4 minute
Mai multe instituţii au pus gând la gând şi mână de la mână şi au reuşit să-l sprijine pe instructorul-dansator Nicolae Nicoară şi al lui ansamblu pe care îl coordonează de ani buni încoace, Ansamblul „Parângul” Petroşani, să organizeze luni, 13 iunie (o zi cu noroc se pare), începând cu orele 18:00, la Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroşani, un spectacol inedit de dans, muzică şi culoare, intitulat „Odiseea văduvei”. 
Spectacol de dans de înaltă ţinută pe scena teatrului petroşenean, marca Nicoară!
După o idee, o scenografie şi o regie marca Nicolae Nicoară, timp de exact un ceas, 11 tineri ai ansamblului amintit au desfăşurat pe scena teatrului un adevărat show, mai rar întâlnit pe meleagurile noastre, această premieră dansantă fiind de fapt şi o mare repetiţie pentru ceea ce se va întâmpla pe scena de la Sibiu, unde tinerii coordonaţi de Nicoară vor da o reprezentaţie, ca bonus al câştigării trofeului de anul trecut, la concursul studenţesc naţional de dans!
11 tineri super talentaţi în ale dansului şi în ale jocului de scenă…
Sub egida Primăriei municipiului Petroşani, Consiliului Local Petroşani, a Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” Petroşani, a Ministerului Tineretului şi Sportului, a Consiliului Judeţean Hunedoara şi, fireşte, a Casei de Cultură a Studenţilor Petroşani din care face parte acest ansamblu artistic, spectacolul pus în practică de „Nicoară şi ai lui” a scos în evidenţă talentul de netăgăduit al acestor tineri şi tinere. După ce au demonstrat pe scenă, în prezenţa a câtorva sute de spectatori (sala a fost aproape plină şi chiar dacă intrarea a fost liberă, putem puncta aici interesul pentru acest gen de spectacole!), că au talent şi ambiţie cu carul, prin momentele superbe de dans prestat dar şi de expresii mimice, joc de scenă şi reflexe ce vin din mult antrenament şi ore de transpiraţie, aceşti tineri pot merge liniştiţi cu fruntea sus să ne reprezinte la Sibiu. Cu mici ajustări la partea de dansuri folclorice şi la partea de final a show-ului, cu nişte costume populare mai frumoase decât cele de luni seara, lucruri pe care Nicolae Nicoară ne-a mărturisit la finalul spectacolului că le cunoaşte şi le are în vedere, suntem convinşi că sibienii vor aprecia prestaţia acestor tineri dansatori din Vale şi ideea pusă în scenă de instructorul lor şi vor aplauda minute în şir, aşa cum s-a întâmplat la Petroşani.
Dintre cei 11 dansatori au ieşit în evidenţă, de departe, cei doi dansatori care au avut rolul principal în acest spectacol şi care au depus şi cel mai mare efort:
tânăra şi talentata Andreea Pânzariu din Petroşani, „soţia minerului” în piesă, şi uricăneanul Alexandru Cristian, „minerul”, căruia îi întrevedem un viitor strălucit în dans şi în spectacole de acest gen. Ambilor, felicitări şi din partea noastră, cum de altfel îi felicităm şi pe ceilalţi nouă dansatori şi dansatoare.
Un rol important l-a avut din nou şi şlefuitorul de voci prof. Eugen Munteanu
Ideea cuplului miner-soţie de miner şi al accidentului din mină nefericit, care lasă îndurerată tânăra soţie, prezentându-se apoi, prin dans, toate stările şi visele ei, este genială şi poate că era cel mai reprezentativ mod al unui ansamblu de dans de la noi să prezinte ideea de Valea Jiului pe alte scene din ţară. Pe de altă parte, un aport însemnat l-a avut şi neobositul profesor de muzică Eugen Munteanu, şlefuitorul de voci talentate din Vale, de zeci de ani, care, împreună cu Cristi Anania, a făcut un aranjament muzical profesionist, ştiind cu inteligenţă şi gust rafinat să ungă sufletul şi timpanele celor din asistenţă care vor urmări spectacolul. La prima vedere totul pare un fel de „ghiveci muzical”, de la iodlere, muzică folclorică, grecească şi piese latino până la arii simfonice celebre, sau muzică pop de bun gust, numai că trecerea e în aşa fel făcută încât să nu deranjeze cu nimic privitorul şi totodată ascultătorul, din contră, să-l facă curios în continuare la ceea ce va urma.
Nicoară speră ca tinerii săi să încânte Sibiul şi anul acesta! 
La final, după meritatele aplauze primite de dansatori minute-n şir şi după numeroasele buchete de flori oferite cu dărnicie de mai mulţi tineri, încântaţi de ce au văzut, am luat câteva cuvinte „creierului” acestui inedit show muzical, Nicolae Nicoară: „Este o idee mai veche a mea, dar accelerată puţin deoarece a venit momentul, anul trecut, când am câştigat marele premiu la festivalul naţional studenţesc de la Sibiu, iar anul acesta trebuia să mergem cu un spectacol acolo. Dar, după părerea mea, meritul principal este al acestor tineri talentaţi şi cred că după mai multe antrenamente spectacolul acesta va arăta şi mai bine. Sunt bucuros că sala a fost plină, că lumea a apreciat munca noastră, că tinerii din ansamblu s-au descurcat bine şi că prestaţia lor a fost vie, antrenantă, lucru sesizat prin aplauze şi de Măria Sa, publicul. De fapt adevăratul juriu la spectacole sunt oamenii din sală, iar reacţia lor spune totul. Mergem anul acesta la Sibiu cu acest spectacol ce a avut premiera la Petroşani şi sper să-i încântăm cu prestaţia şi pe toţi cei de acolo. Mulţumesc şi pe această cale tuturor celor care au fost alături de noi, inclusiv căldurosului public de astăzi”.
Odiseea văduvei – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii