Telegondola Straja / Exerciţiul comun de intervenţie

Telegondola Straja / Exerciţiul comun de intervenţie

Timp de citire: un minut
Ieri, începând cu ora 10:00, în staţiunea Straja au avut loc exerciţii comune privind intervenţia instituţiilor abilitate în cazul unor incidente în zona montană.
La exerciţii au participat salvamontişti, jandarmi, poliţişti, reprezentanţi ISU şi ai operatorilor instalaţiilor de transport pe cablu. Au fost simulate situaţiile de urgenţă pentru a testa capacitatea de intervenţie: intervenţia pentru acordarea primului ajutor şi transportul accidentatului de pe o pârtie de schi, intervenţia pentru căutarea unei persoane rătăcite în zona montană, intervenţia pentru salvarea persoanelor din instalaţiile de transport pe cablu în cazul în care acestea se blochează.
Exerciţiul s-a desfăşurat pe pârtia de sub telegondolă (la 100 metri mai jos de rampa de coborâre din telegondolă). Telegondola a fost oprită pe parcursul exerciţiului, accesul fiind posibil doar pe drumul Lupeni – staţiunea Straja. Cei mai încântaţi de intervenţie au fost copiii veniţi în tabere de pregătire, în Straja. Dar nici adulţii nu s-au dat plecaţi după ce au început să urmărească intervenţia. Părerea turiştilor este unanimă: asemenea exerciţii sunt necesare şi, în acelaşi timp, oferă o imagine spectaculoasă.
Astăzi exerciţiul va fi „rezolvat” şi în Parâng.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii