Târgul săptămânal și bazinul didactic deocamdată nu, dar cinematograful da! O incidență...

Târgul săptămânal și bazinul didactic deocamdată nu, dar cinematograful da! O incidență sub 1,00 ar putea aduce Petroșaniului redeschiderea bazinului didactic din Aeroport, precum și a Târgului săptămânal de la stadion

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

  • Joi, 6 mai, se redeschide Cinematograful „Șerban Ionescu”!

Foarte multă lume se întreabă în Petroșani și o parte ne întreabă și pe noi când se redeschid piscina didactică din Aeroport și târgul săptămânal de la stadion. Oamenii aduc fel și fel de argumente în acest sens, menționând că Petroșaniul este singurul oraș care nu are deschis acest târg săptămânal, în condițiile în care mulți mai câștigă suplimentar un ban din asta, iar unii chiar din asta trăiesc, iar bazinul de înot ar trebui deschis în condițiile în care Petroșaniul a scăzut mult sub 1,50 la incidența cazurilor de Covid-19.

Pe această temă am discutat puțin miercuri, 5 mai, cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. „Ambele măsuri de deschidere nu țin neapărat de noi, de primărie, cum cred foarte mulți cetățeni. Da, eu personal sunt de acord cu deschiderea bazinului didactic, precum și a târgului săptămânal, dar din păcate nu eu decid. Oricum trebuie să mă interesez cum stă treaba dacă ajungem cu incidența sub 1,00, că azi este de 1,16. Asta va însemna scenariul verde și în acest caz s-ar putea să putem noi decide să deschidem aceste obiective. Dar trebuie să mă interesez exact, să văd ce spune legislația, că totuși încă țara este oficial în stare de alertă”.

Din discuția cu primarul a reieșit și o veste bună, o dată concretă când se va deschide cinematograful.

„Din cauza numărului tot mai scăzut de cazuri cu noul coronavirus, municipiul nostru are undă verde pentru redeschiderea sălilor de spectacol, deci și a Cinematografului Șerban Ionescu. Joi, 6 mai, sala de cinema va fi redeschisă publicului, e drept deocamdată doar la 30% din capacitate și cu respectarea măsurilor și normelor de protecție impuse de această pandemie, dezinfectarea mâinilor la intrare, purtarea măștii pe nas și pe gură și distanțarea fizică fiind primordiale. Dar e o veste bună zic eu și trebuie să ne bucurăm că în Petroșani viața, așa cum o știam cu toții, revine încet dar sigur la normalitate. Să sperăm că în foarte scurt timp vom intra pe scenariul verde și le mulțumesc și pe această cale cetățenilor municipiului nostru, care au respectat în cea mai mare parte măsurile sanitare și au dat astfel curs apelurilor noastre de a fi alături de noi în lupta cu acest virus parșiv”, a menționat Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii