Tabere naționale la Costești și Căprioara

Tabere naționale la Costești și Căprioara

Timp de citire: 2 minute
Centrele de agrement de la Costești și Căprioara găzduiesc în aceste zile două tabere naționale organizate de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara. 
Acțiuni pentru tineri
Astfel, în perioada 15-20 august 2016, la Costești, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Hunedoara organizează Tabăra Națională de Fotografie, Cultură, Tradiții și Civilizație Dacică și Romană.
Tabara face parte din Programul de Tabere Naționale și Tematice organizat și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.
În acest an, la cea de a VIII-a ediție a taberei, DJST Hunedoara își propune dezvoltarea și diversificarea acțiunilor de timp liber, vacanță, sport și turism pentru tineri.
În tabără participă 60 de elevi cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, din mai multe județe, pentru care Ministerul Tineretului și Sportului suportă costul cazării, al mesei, al serviciilor de animare și al materialelor consumabile.
Tabăra se adresează tinerilor care manifestă interes faţă de arta fotografică și istorie, în special celor care vor să cunoască mai bine două dintre popoarele antichităţii europene, dacii şi romanii.
Pe parcursul celor cinci zile de tabără tinerii își vor îmbogăți cunoștintele legate de istoria, cultura, tradițiile și civilizația dacică și romană prin participarea la cursuri tematice cât și prin vizite la cetățile dacice din zonă.
„Până acum ne-am axat doar pe cultură, istorie și tradiții romane și dacice. Anul acesta venim cu ceva inovativ și introducem și arta de a fotografia. Prin această nouă componentă a taberei dorim să venim în întâmpinarea nevoilor tinerilor. În ziua de azi mai toți tinerii dețin cont pe site-uri de socializare unde postează poze din aproape toate activitățile lor zilnice. Își doresc să aibă cele mai reușite poze pentru a primi cele mai multe like-uri sau pur și simplu vor să își păstreze amintiri din locuri frumoase, prieteni dragi sau evenimente importante. Majoritatea însă nu au cunoștințe teoretice sau practice despre arta de a face fotografii, și doar în unele orașe au posibilitatea de a participa la cursuri de foto, majoritatea însă nu au această oportunitate”, a declarat Szell Lorincz, directorul executiv al DJST Hunedoara.
Sprijin și de la Primăria Petroșani
Marți, 16 august 2016, la ora 11:00, la Centrul de Agrement Căprioara a avut loc deschiderea oficială a celei de-a doua tabere naționale găzduite de județul nostru. Este vorba de Tabăra Națională de Excelență de Istorie și Cultură Dacică și Romană.
Tabăra este organizată de DJST Hunedoara în parteneriat cu Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar Județean, cu sprijinul primăriilor din Deva, Hunedoara și Petroșani. Evenimentul se desfășoară în perioada 15–20 august 2016 și este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, în cadrul Programului de Tabere Naționale și Tematice.
În cadrul acestei tabere participă cei mai buni elevi de liceu din toate județele țării și sectoarele municipiului București și câte un cadru didactic însoțitor din fiecare regiune de dezvoltare.
În cadrul taberei participanții vor vizita principalele monumente istorice și cultura­le din județ.
„Având în vedere succesul edițiilor anterioare, împreună cu partenerii am decis ca și în acest an să recompensăm în acest fel cei mai buni elevi de liceu din toată țara. Pentru noi este o onoare că putem să-i găzduim și să le arătăm o mare parte a locurilor istorice și culturale din județul Hunedoara”, spune Szell Lorincz, directorul executiv al DJST Hunedoara.
Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii