Sunt ultimele zile în care mai puteți redirecționa cei 2% din impozitul...

Sunt ultimele zile în care mai puteți redirecționa cei 2% din impozitul pe venit

Timp de citire: un minut

Miercuri, 25 mai, este termenul limită de depunere a formularelor 230 și 200 pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit. Puteți redirecționa acești bani către orice origanizației nonguvernamentală sau asociație considerați de cuviință. Suma redirecționată se referă la anul fiscal 2015. Suma redirecționată nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci este o parte a bugetului de stat care este direcționată de către fiecare cetățean în parte către sectorul neguvernamental. Neredirecționată această sumă va ajunge la bugetul de stat.

Dacă ați avut venituri exclusiv din salariu, se completează formularul 230. Dacă ați avut mai multe surse de venit, se depune formularul 200.Nu pot  direcționa 2% pensionarii cu pensie neimpozabilă sau persoanele care în anul 2015 au fost în concediu de îngrijire a copilului. Formularele se depun la sediilor teritoriale ale Administraţiilor Finanţelor Publice. Pe formular se completează de către ANAF cât înseamnă cei 2 % din impozit, deci nu trebuie să faceți calcule complicate, procedura de completare este simplă. Nu mai este obligatorie atașarea fișei fiscale primite de la angajator pentru formularul 230.

Implicarea fiecăruia dintre noi, prin depunerea unui simplu formular, înseamnă un ajutor fantastic pentru ONG-urile și asociațiile care schimbă pur și simplu lumea în bine.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii