Succese ale agitaţiei politice în regiunea Hunedoara

Succese ale agitaţiei politice în regiunea Hunedoara

Timp de citire: un minut

Munca „de agitaţie în campania electorală în regiunea Hunedoara, s-a îmbunătăţit mult în ultimul timp. Cele 461 colective de agitatori, repartizate pe circumscripţii electorale, au început să desfăşoare o muncă mai rodnică pe teren.

Colectivul condus de tovarăşa Marias Elena, de pildă, din raionul Hunedoara, circ.52, activează după un plan de muncă întocmit până la 3 decembrie; agitatorii acestui colectiv ies regulat pe teren, popularizând programele de la Casa Alegătorului şi audiţiile la radio; ei cheamă pe alegători la întâlnirile cu candidaţii; fiecare agitator are şi un plan personal de muncă.

Colectivele de agitatori muncesc mai bine în raioanele Hunedoara, Brad şi Alba Iulia. Şi Casele Alegătorului din aceste raioane au o activitate rodnică, pe baza programelor ce se respectă întocmai.

Rezultatele muncii politice se văd clar.

În momentul de faţă în întreaga regiune se desfăşoară într-un cadru sărbătoresc ridicarea certificatelor de alegător. La Deva, coloane întregi, cu muzici, purtând lozinci electorale, steaguri, portrete ale conducătorilor Partidului şi Guvernului, se îndreaptă spre centrele electorale pentru a-şi ridica certificatele. Acelaşi lucru se petrece la sate. În comuna Mărtineşti din raionul Orăştie în două zile s-au ridicat toate certificatele de alegător.

U.T.M.-ul şi U.F.D.R.-ul dau o contribuţie preţioasă la buna desfăşurare a campaniei electorale.

Nu toate colectivele de agitatori au fost antrenate însă până la urmă acum într-o activitate organizată, cu ieşiri regulate pe teren.

Pavoazarea la Deva lasă încă de dorit. În multe părţi a mai rămas pavoazarea de la 7 noiembrie.

Presa locală, cele patru ziare care sunt în regiune, gazetele de perete şi cetăţeneşti, nu s-au ocupat în suficientă măsură de campania electorală.

Colţul Alegătorului din gara Simeria – deşi criticat în ziarul <<Scânteia>> – a rămas tot fără lozinci, cu un responsabil care nu poate da consultaţii şi cu aceiaşi bibliotecă cuprinzând câteva volume de piese de teatru şi nici o broşură electorală”. [„Drumul Socialismului”, Anul II, nr.48, Deva, 27 noiembrie 1950].

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii