Subfiliala de Cruce Roşie Petroşani / Două mari evenimente

Subfiliala de Cruce Roşie Petroşani / Două mari evenimente

Timp de citire: 3 minute
După cum v-am mai informat, sediul Crucii Roşii Petroşani de pe strada Avram Iancu a suferit mari transformări graţie implicării celor care conduc destinele acestei subfiliale, dar şi a mai multor oameni de bine şi a unor firme care au pus umărul la sprijinirea acestui proiect, precum şi a primăriei, în urma căruia sediul are începând de luni, 28 noiembrie 2016, o sală de cursuri de prim-ajutor pentru voluntari, modernă, spaţioasă şi cu tot ce trebuie, inclusiv un videoproiector pentru cursuri şi un cabinet socio-medical dotat cu tot ce trebuie – a cărui activitate va începe la anul.
Asistenţa
Luni, când am ajuns la acest sediu, am găsit spaţiul mai plin ca niciodată de oameni. De fapt, erau câteva zeci de tineri voluntari ai subfilialei veniţi şi ei la inaugurare. Vorba aceea, după ploaie vine şi soarele pe strada ta. Deci, după atâta muncă şi timp alocat sprijinirii lucrărilor şi tuturor trebuinţelor, dar şi voluntariatului, o clipă de bucurie şi de sărbătoare nu strică! Lângă ei, au fost prezenţi şi voluntari cu vechi ştate, din conducere şi nu numai, în frunte cu directorul subfilialei, Felicia Vitan, precum şi cu cei din biroul de conducere, printre care şi consilierul local Costel Postolache, doamnele Mariana Popa, Cristina Sîrbu, profesoara de germană Maria Marian pe post de translator, Aurelia Vărăşeţ, Aurelia Apostu. Dacă am vorbit de voluntari se cuvine să spunem că prezentă a fost şi o delegaţie de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, condusă de doamna Angela Braşoveanu, instituţie din cadrul căreia la primăvară un medic va presta în noul cabinet pentru petroşenenii aflaţi în baza de date a subfilialei de Cruce Roşie, precum şi câţiva funcţionari din primărie cum e cazul domnului Bunea de la situaţii de urgenţă. Prietenul ZVJ, „Activ”-ul Nicu Rotaru, de la ONG-ul foarte „activ”, a fost prezent, urmând ca pe viitor ONG-ul coordonat de acesta şi Crucea Roşie Petroşani să se implice într-o serie de proiecte comune destinate tinerilor, iar din partea firmei Realcom care de curând a donat prin intermediul Crucii Roşii Petroşani alimente pentru anumite familii cu probleme sociale a fost prezent Dorel Neamţu.
Germanii sunt cu noi…
Nu întâmplător Crucea Roşie Petroşani a ţinut să organizeze în acest an evenimentul şi de aceea s-a tras şi tare ca să se finalizeze lucrările. Aceasta deoarece subfiliala a primit vizita unei delegaţii partenere de Crucea Roşie din Germania, din localitatea Bissingen, landul Bavaria, care n-a venit cu mâna goală fireşte, ci cu un tir plin de sute de pachete cu dulciuri pentru copii de la grădiniţe şi haine tot pentru ei, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Un gest frăţesc şi plin de substanţă, să recunoaştem.
„Dumnealor au venit chiar azi cu sute de pachete pentru copiii din Petroşani, nici nu ştiu numărul exact deoarece n-am avut încă timp să le inventariem.  O parte le-am împărţit azi cu dumnealor la copiii de la grădiniţa din Dimitrov şi la grădiniţa nr. 5 din Petroşani. Urmează de miercuri să mergem şi la celelalte grădiniţe şi centre unde există copii instituţionalizaţi. Domnul Jurgen Renz este şeful delegaţiei de trei persoane. Şi pe această cale le mulţumesc încă o dată pentru sprijinul pe care ni-l dau, menţionând că nu este pentru prima oară când vin la Petroşani”, ne-a spus Felicia Vitan.
Mulţumiri 
„Vreau să mulţumesc delegaţiei germane că a crezut în proiectul nostru şi ne-a susţinut. Mulţumim celor care au venit în sprijinul nostru cu obiecte, bani şi tot ce s-a putut pentru amenajarea cabinetului şi a sălii de curs. Mulţumim societăţii ECO din Petroşani, care ne-a sponsorizat cu geamurile termopan, pentru că aveam nişte geamuri vechi pe care nu reuşeam nicicum să le schimbăm, mulţumim domnului Costel Avram, preşedintele Asociaţiei „Rosa Multifloira”, pentru mobilierul din sala de cursuri. De asemenea, mulţumim spitalului din Petroşani pentru că ne sprijină în proiectul cu cabinetul medical, primăriei şi domnului primar pentru sprijinul acordat cu centrala termică şi cu muncitorii care ne-au ajutat şi presei locale care ne-a susţinut, printre care, foarte mult, Ziarul Văii Jiului, prezent şi acum aici. Să nu uit, mulţumesc şi domnului Nicu Rotaru că ne susţine mereu şi întregului comitet de conducere că a crezut în proiectul nostru. Nu în ultimul rând vă mulţumesc şi vouă, dragi voluntari, fără al cărui sprijin n-am putea face nimic”, s-a adresat celor prezenţi directorul Felicia Vitan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii