Studenții și cadrele universitare de la Universitatea din Petroșani / Au luat...

Studenții și cadrele universitare de la Universitatea din Petroșani / Au luat cu asalt laboratoarele

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Odată cu scăderea ratei de incidență a persoanelor infectate cu Covid-19 în ultimele 14 zile la mia de locuitori la nivel de județ, dar și în municipiul Petroșani (unde joi, 18 noiembrie, rata de incidență era 4,88 – un procent îngrijorător, chiar dacă în scădere), studenții și profesorii s-au întors în laboratoare. Amintim și că peste 60% dintre cadrele didactice s-au vaccinat.

 

încă de la începutul anului universitar Senatul Universității din Petroșani a aprobat metodologia privind organizarea și desfășurarea activităților didactice, în care e prevăzut faptul că dacă situația epidemiologică permite, atunci activitățile didactice se pot desfășura în sistem hibrid.

Acest lucru se desfășoară încă de la începutul acestei săptămâni, iar rectorul Radu Sorin ne-a spus joi, 18 noiembrie, faptul că doar laboratoarele sunt deocamdată activități unde studenții și profesorii au prezență fizică.

„Vorbim la acest moment doar de prezența fizică a studenților și cadrelor universitare la laboratoare, deoarece vorbim de un scenariu hibrid, aprobat de Senatul universității noastre. Activitățile de curs și seminariile se vor desfășura, în continuare, doar on-line. Periodic, urmărim situația incidenței și în momentul când aceasta va scădea sub 3,00, probabil că vom da drumul la prezența fizică și la cursuri și seminarii. Deocamdată aceasta este situația și, personal, mă bucur că situația s-a mai îmbunătățit, dar cred că toată lumea se bucură. Deși, încă avem ATI-urile din spitalele COVID-19 pline, iar numărul de decese, chiar dacă a mai scăzut, încă e destul de mare. Asta înseamnă că trebuie să fim în continuare vigilenți și să respectăm măsurile sanitare. De altfel, la laboratoarele unde se prezintă studenții, se respectă toate acestea. Recomandarea mea este ca toată lumea să respecte aceste reguli în continuare. Aici nu vorbesc numai de cadrele universitare și studenți, sau de personalul auxiliar din universitatea noastră, ci de toată lumea”, ne-a spus joi, rectorul UP, Radu Sorin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii