Straja, „regina” stațiunilor montane hunedorene, se pregătește de un nou week-end de...

Straja, „regina” stațiunilor montane hunedorene, se pregătește de un nou week-end de poveste

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Îmbrăcată în straie noi de zăpadă, Straja se laudă cu telegondolă, cu pârtii impecabile, unde schiorul poate schia zeci de kilometri și unde are la dispoziție instalații pe cablu moderne, dar și cu posibilitatea de a le accesa pe baza unui abonament pentru toate buzunarele, cu locații de cazare și masă la prețuri rezonabile și cu multe surprize plăcute oferite de cabanieri și de operatorii pârtiilor de schi.

 

Zile de veselie și relaxare

„Suntem conștienți că vom avea în week-end din nou mii de turiști, mai cu seamă că vremea se anunță a fi bună. Cu siguranță, Serviciul Public Local Salvamont Lupeni se va afla din nou la datorie alături de vizitatori, cum se va întâmpla de altfel și cu jandarmii montani și cu cei din poliția locală. Să sperăm că evenimentele legate de accidentări pe pârtii, de rătăciri sau alte genuri de accidente ce se pot întâmpla mai ales iarna, nu vor fi multe, astfel încât turiștii să se poată întoarce acasă relaxați și cu bateriile încărcate”, ne spune în avanpremiera acestui week-end ce începe azi, șeful „Salvamont” Lupeni, George Resiga.

 

24 de accidente

În week-end-ul trecut s-au înregistrat 24 de accidente: 16 – sâmbătă, 16 ianuarie; 8 – duminică, 17 ianuarie. În proporție de 95% accidentele au avut loc pe pârtii, la schi sau snowboard. Accidentații au fost transportați în siguranță la baza „Salvamont” Straja după acordarea primul-ajutor. După gravitatea cazului, accidentatul  a fost ulterior transportat la spital cu ajutorul SMURD sau SAJ. De la începutul sezonului, s-au întâmplat 200 de accidente: „Sunt accidente de sezon. În fiecare an se întâmplă așa. Noi le-am atras atenția, în sensul că practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța turistului, cât și a celorlalți de lângă el. Or, multe din aceste accidente se întâmplă din cauza neatenției și a iresponsabilității unora care nu fac cale liberă pentru cel ce coboară în viteză pe pârtie”.

 

Igluri cu de toate…

În altă ordine de idei, Straja vine săptămâna aceasta și cu o noutate, unde cei care se ocupă de Pârtia „Platoul Soarelui” și de activitățile de-acolo au construit și pus la dispoziție câteva igluri (unul gata și alte două se aflau în construcție), mici spații unde turistul poate servi un vin fiert, un ceai fierbinte sau chiar un hamburger, ferit de vânt și frig, cum se întâmplă uneori în munte când vremea se mai strică. O idee foarte interesantă în orice caz și în Straja nu e pentru prima oară când astfel de idei sunt puse în practică. De altfel, din câte am aflat o serie de cabanieri sunt dispuși să le ofere tot felul de surprize plăcute turiștilor, „oferte din partea casei” cum se zice, ceea ce va atrage și mai mult turiștii cu siguranță. Chiar și anumite scăderi de prețuri la anumite produse și servicii este luată în Straja în calcul, semn de înțelepciune în a face cu adevărat un turism profesionist și care să atragă turistul și pe viitor, aceasta fiind de altfel „cheia” reușitei unei stațiuni.

În concluzie, Straja-Lupeni pare din nou pregătită pentru asaltul turiștilor, vor fi cu siguranță trei zile frumoase pentru cei ce urcă în această superbă stațiune hunedoreană.

Le reamintim turiștilor să respecte cu  strictețe regulile sanitare impuse de pandemie, deoarece situația este îngrijorătoare în județul Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii