Straja-Lupeni / Skipass unic pe toate instalaţiile de transport pe cablu

Straja-Lupeni / Skipass unic pe toate instalaţiile de transport pe cablu

Timp de citire: 3 minute

Cu o singură cartelă – o telegondolă, 4 teleschiuri și 6 telescaune
* * *
Veste bună pentru schiorii care ajung în Straja! Ne-a fost transmisă de către domnul Emil Părău, administratorul „Comexim R” Lupeni, firma care are
în administrare și Complexul „Montana” din Straja și instalații pe cablu în stațiune.

O singură cartelă în Straja pentru ceea ce înseamnă o telegondolă, 4 teleschiuri și 6 telescaune
Părău ne-a confirmat ceea ce auzisem pe „surse”: „Este oficial, avem o singură cartelă pentru toate instalațiile din Straja!”. Ceea ce, să recunoaștem, este, într-adevăr, o veste bună și care va aduce practicanților de schi mai puține bătăi de cap.
„Va fi o singură cartelă pentru întreg domeniul schiabil, atât pe instalațiile care aparțin de Complexul Montana, cât și pe cele de pe Platoul Soarelui, telegondola și telescaunul de pe Vf. Straja, acesta din urmă fiind funcțional începând cu sezonul viitor”, a mai precizat Emil Părău.
„Achiziționarea skipass-urilor de zi și de ore va fi de-acum disponibilă de la punctele special amplasate la telegondolă, precum și de la toate casieriile din stațiune”, ne mai înștiințează operatorii domeniului schiabil.
Ce trebuie reținut este faptul că tarifele skipass-urilor s-au modificat în bine: un skipass de cinci zile este mai avantajos decât unul zilnic raportat tot la cinci zile, iar, mai avantajos pentru turist, este că aceste cinci zile pot să nu fie consecutive, practic cartelele pot fi folosite oricând pe durata sezonului. Turiștii vor putea beneficia pe această cale, cu o singură cartelă, de o telegondolă, patru teleschiuri și șase telescaune!

Program prelungit la telegondolă
O altă veste bună, pe care ZVJ deja o anunțat-o săptămâna trecută, dar o reamintim, este faptul că programul telegondolei s-a mărit. În zilele de luni, marți, miercuri și joi, telegondola spre și dinspre stațiune va funcționa în intervalul orar 9,00-17, 00, deci cu jumătate de oră mai mult seara, iar în zilele de vineri și sâmbătă în intervalul 9,00-18,00, cu o oră și jumătate mai mult seara față de cât era înainte! Emil Părău a motivat această prelungire că a fost făcută pentru ca turiștii care sunt cazați în oraș, precum și turiștii de o zi, mulți cetățeni din Lupeni sau localități apropiate, cum ar fi Uricani, Vulcan, ori chiar din Petrila sau Petroșani să poată câștiga seara încă o oră-două de schiat sau de petrecut în stațiune.
„Astfel încât în zilele de weekend, și nu numai, a fost mărit programul pentru turiștii care vin și parchează la telegondolă, pentru a putea beneficia în totalitate de skipass-ul de zi (între 09,00-17,00)”, a mai precizat omul de afaceri lupenean.
Chestiunea cu mărirea programului este, dacă vreți o chestiune de marketing, care arată că în Straja lucrurile și deciziile sunt făcute sau luate după ce se analizează cum să fie totul cât mai avantajos în primul rând pentru turist, iar apoi și pentru proprietarii de cabane și instalații pe cablu dar și primărie. Adică exact „forțele” și „vizitatorii” care au adus stațiunea la nivel de top 3 în țară printre stațiunile montane! Și asta nu e deloc puțin lucru într-un județ absolut minunat din punct de vedere geografic, istoric și al resurselor subsolului, dar tot mai jos din punct de vedere industrial, după ce în trecut era în primele șase județe la acest capitol.
Încheiem prin a mai spune că Pârtia Telegondolă de 3,2 km lungime este în curs de amenajare, există două zone în care stratul de zăpadă nu este suficient pentru a oferi siguranță și acolo se mai lucrează. Poate până apar aceste rânduri să fie chiar funcțională deja, nu zicem ba. În orice caz, zăpezile din zilele astea și frigul ce urmează de marți încolo, după cum sunt prognozele, vor ajuta ca și această pârtie să fie funcțională și să se schieze și acolo în condiții cât mai bune.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii