Strada principală din Archia va fi modernizată, după 10 ani de la...

Strada principală din Archia va fi modernizată, după 10 ani de la prima tentativă

Timp de citire: un minut

Mulți dintre noi când aud numele Archia se gândesc la conacul situat la intrarea în localitate. Alții, care mai locuiesc prin zonă, se gândesc la drumul prost, care ar trebui reparat.  Vestea bună este că strada Principală din Archia  va fi modernizată. În momentul de față Primăria Deva are deschisă procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor.

Sunt prevazute lucrări de modernizare a străzii, amenajare a rigolelor  pluviale și realizarea unui zid de sprijin pe o porțiune din drum. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de aproximativ  910.000 lei fără TVA.

Strada Principală din Archia a mai fost propusă pentru reabilitare, în anul 2006

Atunci, după o practică viciată extrem de des utilizată, s-a dat în lucru proiectul tehnic, documentația pentru realizarea lucrărilor, însă lucrarea efectivă nu a mai fost realizată. Studiile au expirat și a fost nevoie de revizuirea lor. Anul acesta s-a revizuit și s-a scos la licitație lucrarea. S-a constatat că sunt 1137 metri de reabilitat, mai mult decât în proiectul inițial.

Stare de viabilitate este necorespunzătoare pentru desfășurarea circulației rutiere în condiții sigure. Îmbrăcămintea  rutieră este neconformă pe toate sectoarele. Lățimea carosabilă este mică, în unele porțiuni drumul este pietruit, iar lățimea nu permite și amenajarea de trotuare. Se impune amenajarea tuturor intersecțiilor cu celelalte străzi.

Se va lucra la refacerea pietruirii actuale, cu balast de 8-10 cm, rezultând un strat inferior de fundație cu grosimea de 25 cm, lărgirea părții carosabile, așternerea de  îmbrăcăminte bituminoasă în două straturi, și casete de rezistență adăugate pentru deschiderea străzii. Strada se va executa, pe un sector anume, cu o singură bandă de circulație, din cauza geografiei care nu permite extinderea ei. De asemenea, se vor  reface șanțurile și podețele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii