Stop violenţei împotriva femeilor!

Stop violenţei împotriva femeilor!

Timp de citire: un minut

Vineri, 25 noiembrie 2016, în întreaga lume va fi celebrată Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor.

Cu acest prilej, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara derulează, la sediul Liceului Tehnologic „Ovid Densuşianu” din Călan, de la ora 10, campania de celebrare în cadrul subprogramului de promovare a unui stil de viaţă sănătos al Ministerului Sănătăţii, în colaborarea cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara și Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Scopul campaniei care este susținută și de DSP Hunedoara este conştientizarea populaţiei privind violenţa asupra femeilor, pentru prevenirea şi stoparea acestui fenomen, îmbunătăţirea calităţii vieţii femeilor, în mod special, cât şi a întregii societăţi prin diverse acţiuni de informare, educare, consiliere, intervenţie, schimbare şi participare activă.

Campania din acest an are sloganul: Stop violenţei împotriva femeilor!

Obiectivul principal al campaniei este transmiterea către populaţie a unui mesaj care afirmă că violenţa împotriva femeii este un comportament indezirabil, dezorganizat şi deviant, precum şi informarea tinerilor cu privire la efectele negative ale violenţei asupra femeii.

Potrivit specialiștilor, conceptul de „violenţă în familie” este amplu şi cuprinde violenţa domestică (înţeleasă ca violenţă ce apare între parteneri, fie ei soţi sau concubini), dar şi violenţa asupra copiilor, bătrânilor sau altor rude.

Este un fenomen grav, o problemă comunitară, socială şi de sănătate publică ce afectează în principal femeile (95 la sută din totalul victimelor violenţei în familie sunt femei). La nivel mondial, între 40 şi 70 la sută dintre femeile ucise sunt victime ale violenţei în familie.

În judeţul Hunedoara, conform datelor statistice oferite de către DGASPC, copiii reprezintă cel mai mare număr al cazurilor de abuz confirmate și care au primit servicii de specialitate. Astfel, dacă în 2012 au fost confirmate 19 cazuri, în 2013 – 18, în 2014 – 207, pentru ca în 2015 să se înregistreze 301 cazuri. Până la data de 30 septembrie 2016 erau înregistrate 150 de cazuri de victime copii.

În ceea ce privește femeile care au solicitat servicii sociale în județul Hunedoara: în 2012 – 10 persoane, în 2013 – 9, în 2014 – 5, în 2015 – 14, iar până la sfârșitul lunii septembrie 2016 – 9.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii