Sporeşte lumina culturii în satele noastre

Sporeşte lumina culturii în satele noastre

DISTRIBUIȚI

„Cu fiecare zi ce trece lumina culturii pătrunde tot mai mult în lumea satelor noastre, risipind starea de înapoiere şi neştiinţă în care ţăranul nostru muncitor, victimă a regimului burghez, s-a zbătut până acum.

Pe linia acestui scop, în ziua de joi 27 decembrie 1951, în satul Măceu din judeţul Haţeg, s-a făcut inaugurarea căminului cultural <<7 Noiembrie>>.

La serbare au fost prezenţi peste 700 de ţărani muncitori.

Învăţătorul Cerbicianul A. – care a depus multă râvnă pentru clădirea acestui cămin – a prezentat în faţa ţăranilor muncitori o dare de seamă asupra construcţiei. El a expus în mod detaliat stăruinţa cu care comitetul de construcţie alcătuit din tovarăşul Zoizoni, Boantă Gheorghe şi Todirescu Ioan, au lămurit ţăranii muncitori reuşind să-i mobilizeze efectiv pentru această lucrare.

Pătrunşi de importanţa şi scopul înalt pe care un cămin cultural îl are în viaţa satului, ţăranii muncitori din Măceu au depus toată râvna, donând prin colectă 300 mii lei şi transportând prin muncă voluntară de la distanţe mari, zgura şi nisipul, necesare construcţiei.

În sprijinul frumoasei lor acţiuni a venit şi secţiunea culturală a sfatului popular regional, care a donat materiale în valoare de 400 mii lei, un aparat de radio, o bibliotecă, un joc de şah, două sobe de teracotă şi a plătit mâna de lucru calificată.

După prezentarea dării de seamă a luat cuvântul tovarăşul Dălog Aurel din partea comitetului de partid raional şi tovarăşul Lupan Gheorghe, şeful secţiunei culturale a Sfatului Popular Regional, care au vorbit despre grija partidului pentru ridicarea şi luminarea satelor noastre.

Serbarea s-a încheiat cu un reuşit program artistic dat de căminul  cultural Bretea Română şi de echipa căminului din Măceu”. [„Drumul Socialismului”, Anul IV, nr.2, Deva, 6 ianuarie 1952].

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii