Spitalul  General C.F. Simeria investește, în sfârșit, în achiziția și instalarea unui...

Spitalul  General C.F. Simeria investește, în sfârșit, în achiziția și instalarea unui sistem anti-incendiu performant

Timp de citire: un minut

În noimbrie, anul trecut, Spitalul CFR Simeria era cuprins de flăcări. Atunci 50 de pacienți au fost evacuați și a fost nevoie de intervenția pompierilor militari. La 7 luni de la incident, Spitalul CFR Simeria a scos la licitație proiectarea și executia sistemului de detecție, alarmare și avertizare la incendiu. Suma alocată pentru acest echipament performat este de 140.000 lei. Dar sistemul va fi funcțional cel mai repede la finele lunii septembrie.

Spitalul se compune din trei corpuri alipite. Sitemul trebuie să asigure detecția imediată a incendiului atât în spital cât și în corpul administrativ, să ofere și posibilitatea declanșării manuale a sistemului. Echipamentul trebuie să includă: centrală analogică adresabilă, 185 detectoare analogice adresabile optic și termic, semnalizare optică, 185  detectoare analogice  adresabile de temperatură, 25 butoane adresabile de alarmare, 15 sirene adresabile interioare și una exterioară, un comunicator telefonic, 2 acumulatori, alte componente.

Furnizorul echipamentului, care va fi stabilit în urma procedurii de licitație în data de 11 iulie. Acesta va trebui să asigure și proiectul tehnic, instalarea și verificarea sistemului, dar și o garanție de 24 de luni. Înaintea recepției se vor face verificări în prezența beneficiarului, atât o verificare individuală a componentelor, cât și o simulare a alarmei de incendiu. Livrarea, instalarea și  punere în funcțiune a sistemului se va face în 90 de zile de la semnarea contractului. Deci cel mai repede la finele lunii septembrie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii