Specialiştii de la SHI Petroşani, din cadrul Apelor Române, avertizează: Cod portocaliu...

Specialiştii de la SHI Petroşani, din cadrul Apelor Române, avertizează: Cod portocaliu pe afluenţii Jiului din judeţele Hunedoara şi Gorj. Cod Galben pentru Jiul Superior şi Mijlociu!

Timp de citire: un minut
Până miercuri, 15 iunie, în Valea Jiului, ca şi în multe zone din ţară, va ploua mai ceva ca în poeziile lui Bacovia, „vreme de beţie” pentru unii, cum spunea poetul. La modul cel mai serios, din datele oficiale deţinute de SHI Petroşani, din cadrul Apelor Române „Jiu-Craiova”, nu e de glumă, în sensul că începând de luni (nota red: de ieri), 13 iunie, orele 14:00, a fost instituit Cod Galben Hidrologic, până azi (nota red: marţi), 14 iunie, orele 00:00, pe Râul Jiu Superior şi Mijlociu şi aflenţii săi din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj.
Partea cea mai tare în materie de umflări de cursuri de ape abia acum urmează, deoarece în intervalul 13 iunie, orele 18:00-14 iunie, orele 14:00, pentru afluenţii Jiului din judeţele Hunedoara şi Gorj hidrologii au instituit Cod Portocaliu!
„Nu sunt momentan probleme deosebite, dar va ploua mult în următoarea perioadă şi pot apărea unele probleme pe afluenţii Jiului, să sperăm cât mai mici cu putinţă spre deloc. Noi monitorizăm atent toate cursurile de apă şi împreună cu autorităţile locale, dacă va fi cazul, vom lua măsuri. Duminică cel mai mult a plouat în zona Livezeni, 20,9 l/mp, dar probabil cu ploile de luni se va depăşi acest prag, la ora la care vorbim nu ştim câtă apă a căzut şi unde în Valea Jiului cel mai mult, doar la orele 18:00, deci diseară, vom avea măsurătorile pentru intervalul 06:00-18:00”, ne-a declarat luni şeful SHI Petroşani, ing. Sorin Corici.
Vestea bună din prognoza oficială primită de SHI Petroşani este că de miercuri ploile îşi pierd din intesitate, spre deloc, ziua de joi anunţându-se una foarte frumoasă, cu soare neacoperit de nori şi cu valori de peste 28-30 de grade Celsius în localităţile noastre.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii