Soldatul Švejk a ajuns și la Petroșani

Soldatul Švejk a ajuns și la Petroșani

Timp de citire: un minut

„Peripețiile bravului soldat Švejk” de Jaroslav Hašek este noua premieră a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”, care se va juca sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18, în Sala Mare a teatrului.

Spectacolul este jucat de Mihai Alexandru și regizat de Sorin Militaru, punând în valoare un personaj de un umor irezistibil, care a rămas vedetă pentru generații de cititori și spectatori de-a lungul unui întreg secol.

Soldatul Švejk este eroul unei serii de romane publicate de  Jaroslav Hašek între 1921-1923, care satirizau ororile Primului Război Mondial și parodiau tradițiile Imperiului Austro-Ungar, deja dispărut. Ca supus al împăratului, cehul Švejk a fost obligat să devină militar austro-ungar, dar firea sa înclinată spre gafe și boacăne s-a manifestat și în armată, spre disperarea comandanților săi lipsiți de orice umor.

Aventurile în care se bagă neobișnuitul soldat sunt faimoase: este acuzat de înaltă trădare pentru că portretul împăratului fusese murdărit de muște, dezertează fără să-și dea seama, pentru că a încurcat trenurile, este salvat în ultima clipă de curtea marțială etc. Din toate, Švejk scapă fără să realizeze măcar că e în pericol. Personajul i-a fost inspirat lui Hašek în perioada cât a fost el însuși soldat în armata imperială.

Biletele costă 30 de lei, și se pot cumpăra de la casieria teatrului sau online de pe platforma iabilet.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii